Milli Mücadelede pabucunu dahi bağışlayan bir milletiz biz.
 
Zaman geçti, geliştik, büyüdük, imkanlarımız arttı.
 
Değerini biliyormuyuz, asla!
 
Şükrediyormuyuz, asla!
 
Refahın sahaya yansımasında önemli bir sacayağı yerel yönetimler oldu.
 
Sürpriz olmazsa 9 ay sonra Türkiye’yi, Karadeniz’i ve Trabzon’u 2023 yılına taşıyacak yönetimler belirlenecek.
 
Her partinin kendine göre programı var. Partilerin 24 Haziran’dan çıkardıkları dersler var.
 
Başkanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alacağı işaretle kendine yön çiziyor.
 
İlk işaret verildi: ‘Kibirli olmayın, insanın gönlüne girin.’
 
Yerel seçim için zaman kısalırken yöneticiler de gaza bastılar.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Meydan tarihi dokusunun iyileştirilmesinin ardından, Erdoğdu Botanik parkın açılışı ile meyveleri toplamaya başladı.
 
Sırada 8 ayda tamamlanması planlanan Sahildeki Külliye, Kavşak ve Cep Otogar projesi var. Ardından ise Karagöz meydanı.
 
Dün Botanik Parkın tanıtımı vardı. Başkan Gümrükçüoğlu açılışı yaptı misafirlere parkı gezdirdi ve Ankara’ya külliyeye törene koştu.
 
Botanik park 103 dönüm alan ve 11 bin ağaç ve meyva dikimi ile muhteşem oldu. Başkan emeği geçenlere başta Fatih Erol ve Nalan Aydın olmak üzere katkı veren KTÜ ekibine ve yüklenicilere teşekkür etti.
 
Gümrükçüoğlu, en büyük teşekkürü de askeri alanı Milli Emlak aracılığıyla Belediyeye devreden dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a yaptı.
 
Botaniğe güneyden girdik, batı kapısından çıktık. Botanik park bölgedeki her şeye değer kattı, Trabzon’un nefes borusu oldu.
 
Eleştiri mi? Özellikle su yolu ile kule arasında kalan bölüme 2 büyük ağaç
gerekli. Ayrıca batı kapısının önünden Köşk’e çıkan yol daraldı, buna çare düşünülmeli.
 
Botanik’te insanların huzurlu gezebilmeleri için, o bölgenin korunabilmesi için Belediyede ekonomik sıkıntı olsa da mutlaka güvenlikçi konulmalı. 3 güvenlikçi görevlendirilmeli.
 
Ekonomik sıkıntılara rağmen tarihi Trabzon meydanını tamamlayan hem de Botaniği bitiren Büyükşehir Belediyesi, sahildeki külliye ve yaşam alanlarının kurdelasını seçimden önce kesme planında.
 
Şehir içi hizmetlerin geliştiği, turizme yönelik yatırım ve tanıtım faaliyetlerinin yaygınlaştığı, daha çok turisti çeken projeler önemli.
 
Şehir merkezinde çevre sorunlarının olmadığı, çöp, koku ve gürültü konusunun kökünden çözüldüğü temiz su probleminin kalmadığı bir belediyecilik.
 
Yerel üretimin yaygınlaşıp markalı ürünlere dönüştüğü, hibe desteklerin tabana yayıldığı bunun için de belediyelerin öncülük ettiği bir sistem.
 
Ailelerin, gençlerin ve çocukların daha nezih yerlerde vakit geçirdiği, eğitimde başarı çıtasını yukarı çıkarmak için farklı alternatif modellerin geliştirildiği çalışmalar ki Trabzon’da var.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyelere yeni hedefi gösterdi dedik,
 
Gönüllere girin, yol ve asflat kadar yürüyüş alanları ve Park ve Bahçeler yapın.
 
Belediyelerde beyin takımı her şeyin başıdır.
 
Belediye başkanları ve adayları ekiplerini yeniden gözden geçirerek, mükemmele ulaşma noktasında iğneyle kuyu kazmak durumundadırlar.
 
DOKTORLAR VE DİĞERLERİ
 
Sevgili Okurlar, 90’a merviden dayayan yaşı ile Trabzon’a sevdalı Belediye eski Başkanımız Hasan Melek ağabeyimiz Botanik’i baştan boşa dolaştı ve tansiyonu düştü. Allah yardım edecek ya, Hasan amca düştüğünde Dr. Erdem Şen müdahale etti.
Şen 3 hamle yaptı.
1-Kravatını çözdü nefes almasını rahatlattı. 3-Araçtan kolanya istedi burnuna çektirdi, 3-Ayaklarını havaya kaldırtıp 10 dakika tutturdu. Ve Hasan Melek ‘Hastaneye bile gitmeye gerek yok’ dedi.
Doğru, Doktorlar ve diğerleri.