BÖYLESİ DE VAR

Trabzon’un Of ilçesi Serince mahallesinde iki dönem muhtarlık yapan Sultan Göktaş, hiçbir rakibi olmamasına rağmen 10 yıllık muhtarlık yeter dedi ve aday olmadı. Sultan Göktaş ayrıca “Muhtar adayı olacak olanlara encümene girecek olanlara yürekten başarılar diliyorum. Bana bugüne kadar destek olan Serince halkına ve bürokrasiye teşekkür ediyorum.” dedi.

DEMOKRATLARIN MASASI

Demokrat Parti, Ortahisar ilçe başkanı Cengiz Karabinaoğlu, İl eski Başkanı Ercan Şılbır ve Ortahisar gazeteciler cemiyeti başkanı İbrahim Hakkı emiroğlu ile birlikte Aygören vadisi dernek başkanı Birol Karabina’nın misafiri oldular.

“ORTAHİSAR ŞAMPİYONLUK KADAR ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yerel seçimler için şampiyonluk sözü veren Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehirde adeta fırtınalar estiriyor. Başkan Adayı Genç’in temposu bütün gençlere taş çıkartır cinsten. Bütün vaktini seçim çalışmalarına adayan Başkan Genç, sahada sadece kendine değil Cumhur ittifakının tüm belediye başkan adaylarına oy istiyor. Saha çalışmalarında gördüğümüz Başkan Genç, Büyükşehirde şampiyon olmayı istediği kadar, Ortahisar Belediyesini de Ergin Aydın’a devretmeyi arzu ediyor. Başkan Genç, yıllardır emek verdiği Ortahisar İlçesi’nin yine AK Parti’de kalması gerektiğini gittiği her yerde ifade ediyor ve Ergin Başkanın her verdiği sözün arkasında duruyor. Ortahisar demek Trabzon demek. Bu bilinçle saha çalışmalarını sürdüren Başkan Genç, başta Ortahisar olmak üzere tüm ilçelere Cumhur ittifakı mührünü vurmayı hedefliyor. Ergin Aydın ile uyumlu çalışmalara imza atan Ahmet Metin Genç, tüm kamuoyuna birlikte güçlüyüz mesajı veriyor.

Başkanı Duygulandıran Hediye Başkanı Duygulandıran Hediye

FARKLI BİR VİZYON KATACAK

Trabzon’un Araklı ilçesinin en meşhur ve en önemli mahallesidir Yolgören Mahallesi. Merkeziyetçi ve katılımcı bir mahalledir. Bu dönem mahalleye daha çok yatırım ve destek almak için mahallenin sevilen ismi Yusuf Çebi muhtarlık için kolları sıvadı. Birlik ve beraberliğe her zaman vurgu yapan Yusuf Çebi, mahalleye daha çok hizmet almak için kapı kapı dolaşıp mahalle sakinlerini hem dinleyip hem de destek sözü alıyor. Seçim çalışmalarını azalarıyla birlikte son güne kadar sürdürecek olan Yusuf Çebi, Yolgören Mahallesine farklı bir vizyon katmakta iddialı.

“ŞİDDET SON BULSUN”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Mustafa Tiryaki, açıklamalarda bulundu. Tiryaki, “Şantiyelerde, mühendislere yönelik şiddet son bulsun!

Ülke topraklarımızın büyük ölçüde deprem tehlikesi altında bulunduğu bilinen bir gerçektir. Bu gerçekten hareketle, sağlıklı ve güvenli yapıların üretilmesi, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Başta deprem olmak üzere doğa olaylarının afete dönüşmesini önlemek bilimsel yöntemlerle, mühendislik hizmetlerinin doğru bir şekilde uygulanmasıyla mümkündür. Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımız kamu görevlisi niteliğinde sayılmalı, can güvenliklerinin sağlanması da bizzat kamu gücünün sorumluluğunda olmalıdır. Önemle vurgulamak isteriz ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı,meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır.” Dedi.

RİZE İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, yerel seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirten Deniz:" Eğer ekonomik krizden, sosyal ve siyasal düzensizlikten kurtulmak istiyorsak bunun tek kurtuluş yolu yerel seçimlerdir" dedi. Deniz şunları söyledi:" Rize bu seçimde bambaşka. Rize artık yeter diyor. Bunun en büyük kanıtı da pazar günü gerçekleştirdiğimiz mitingdir. Vatandaşlar artık memleketlimiz gözüyle bakmıyor, bakamıyor. Çünkü birileri tokken birileri gerçekten aç yatıyor. Artık bu eşitsizliğe dur demek hepimizin boynunun borcu. Kaybedecek zaman yok, Rize için yapacak çok şey şeyimiz var" dedi.

SİZ GİDEMEZSENİZ BİZ GELİRİZ

Gümüşhane merkez ArzularKabaköy belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, beldedeki Alparslan Türkeş Parkında her akşam hemşehrileri ile iftar açıyor. İftar davetine gelemeyen yaşlı ve hastaların yemeklerini ise evlerine bizzat kendisi götürerek oruçlarını açmasını sağlıyor. Başkan Tanış, “Beldemizde hemşehrilerimizle açtığımız iftar sofrasının tadı hiçbir yerde yok. Üretken belediyecilik anlayışı ile yılmadan, yorulmadan çalışacağız” dedi.

Editör: Ayşe Sancak