Trabzonspor’un Avrupa macerası çok kötü denecek şekilde bitmiştir. Bundan sonrasını ise ligimiz ve de Türkiye Kupası’nda oynayacağımız maçlar belirleyecek. Bu haftaki maçların sonuçlarına baktııımızda tüm Trabzonsporluların mutluluktan uçtuklarını görür gibi oluyorum. Sampiyonluğa aday olarak tanımlanan 3 İstanbul takımının da puan kaybetmesi bizi haliyle çok mutlu etti. Onun için de Trabzonspor şu an ki görüntüde şampiyonluğun en büyük adayıdır diyorumdum. Fakat bizim de haftalardır kötü futbolumuz bu maçta da devam edince sevincimiz de hevesimiz de kursağımızda kaldı.
 
Trabzonspor maç başlamasıyla beraber oyunu tamamen Denizlispor yarı alanına kurdu ve bir an önce golü bulmayı hedefleyerek oyunu sürdürdü. Ancak ilk gol pozisyonuna 20.dakikada Novak’la girdik, Stochowiak topu kornere çeldi. Kornerden gelişen atakta Sturridge yerden sert bir orta yaptı ve bu topa ters vuruş yapan Oğuz topu kendi ağlarına atarak Trabzonspor’un öne geçmesini sağlamış oldu. Fakat golden sonra oyuncularımızda sanki biraz gevşeme oldu haliyle. Bu rahatlama Denizli’nin üzerimize gelmesini sağladı. 29.dakikada Mustafa Yumlu ile pozisyona girdi bunu Uğurcan nefis kurtardı. İlk 45 dakikada 2 gol pozisyonuna girdik bunların birini rakip kendi kalesine gönderdi ve devreyi 1-0 ile kapatarak soyunma odasına gittik. Ama futbol olarak Trabzonspor ilk yarıda hiç de iç açıcı bir oyun oynamadı. Tek tesellimiz ise devreyi galibiyetle kapatmak oldu. Hepsi bu kadar.
 
İkinci yarıya Trabzonspor çok kötü başladı. Bunun tersine Denizlispor ise golü bulmak için var gücüyle oynayınca pozisyonlara bile girdiler. Dakikalar 59’u gösterirken stoperlerimizin büyük hatalarını Rodallega bom boş kafa vurarak değerlendirdi ve skoru eşitledi. Son yarım saatte Ünal hoca Ekuban ile Abdulkadir’i oyuna aldı ve bu değişiklikten sonra Trabzonspor rakibinin üzerine giderek gol arayan taraf oldu. Ancak Denizlispor kontra ataklarla Trabzonspor’un üzerine geldi ve 82.dakikada Rodallega ile öne geçtiler. Trabzonspor’da Obi Mikel bir tek ayakta kalan ve futbol oyunayan oyuncumuzdu. Gerisi adeta uyuşuk yılanlar gibi hareketsiz ve isteksiz bir görüntü içerisindeydiler. Hal böyle oluncan da rakip istediğini aldı ve gitti.
 
Trabzonspor’un sahadaki oyuncu profiline baktığımızda bu takım cok pozisyona girer ve maçı da farklı kazanır diye düşünüyorduk ama Sosa’yla Nwakaeme’siyle Sturridge’iyle bel bağladığımız bu oyuncuların sahada yürümeleri ne yazık ki düşüncelerimizin aksine tecelli etmesine neden oldu ve basit bir takıma karşı maalesef kaybettik. Yazık oldu ayağımıza gelen büyük kısmeti kaçırmış olduk.