Ordu'da geçtiğimiz gün yaşanan şiddetli fırtına, birçok üreticinin seralarında ciddi hasarlara neden oldu. Çatıların uçtuğu, ağaçların devrildiği fırtına sonrasında, özellikle sera işletmecileri büyük zararlarla karşı karşıya kaldı.

Büyükşehir Belediyesi, fırtınanın oluşturduğu zararları hızlı bir şekilde tespit ederek çiftçilere destek olma kararı aldı. "Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, zarar gören seralarda hasar tespit çalışması yaptı.

Hasar tespiti sonrasında, fırtına nedeniyle zarar gören üreticilere özellikle sera naylonu desteği verildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında gerçekleştirilen bu destekle ilgili olarak, "Çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

Çiftçiler de bu destekten memnuniyetlerini dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Güler'e teşekkür ettiler. Fırtına sonrasında yaşanan zorlu süreçte çiftçilere sağlanan bu destek, bölgedeki tarım faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından önem taşıyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT