Peş peşe alınan dört galibiyetle futbol gündeminin başına oturmuştuk. Öyle ki başı çeken ilk beş takım puan ve de puanlar kaybederken birden kendimizi o ilk beşin içinde olma olasılığının hiç de uzak olmadığını gördük. Bu sadece taraf olarak bizim değil genelde tüm spor kamuoyunun da ortak kanaati idi. Bursa ve de Osmanlı gibi zor maçları üstelik deplasmanda üç puanla kapatınca kendi sahamızda Alanya maçının zor olmayacağı herkesin ortak kanaati idi. Dahası alındığı var sayılan Alanya maçından sonra Konya maçını da almamız sürpriz sayılmayacaktı.
        
Gelin görün ki futbolun cilvesi geçen hafta Osmanlı maçında onların aleyhine tecelli ederken, bu kez de bizim aleyhimize tecelli etmiş oldu. İlk yirmi dakikada rakip hocanın da söylediği gibi 4–0 olması gereken maç sora ki bölümde de kaçırdıklarımızla birlikte maalesef tabelayı değiştiremedik ve maç berabere bitti. Bu durum fiyakamızı bir miktar bozmuş olsa da gelecek adına alacağımız derslerle bu açığı fazlası ile telafi edebileceğimizi düşünüyorum. Zira önümüzde kazanılması gereken daha birçok maç var.
        
Alınması gereken ders derken ilk aklıma gelen genel anlamı ile takımımızın bu maçta Trabzonspor gibi oynamadığı şeklindedir. Daha da kötüsü Yusuf’un bazı maddi olanaklara kavuştuktan sora kötü oluşu dikkat çekti. Sezonun ilk haftalarında onu anlatan yazı yazdığımda bir uyarıda da bulunarak aklını kullanmazsan futbolun çöplüğünde kaybolan nice yeteneklerden her an biri de sen olabilirsin diye hatırlatmıştım. Umarım bu maçla ilgili kötü oluşu şımarıklıkla ilgili değildir. Zira Alanya maçında Yusuf’la birlikte Olcay ve de Okay da kötüler arasında idi. Castillo ile ilgili herkesin ortak kanaati iş bitirme yeteneğinin olması şeklindedir. Ne var ki bu özelliğinden takım olarak henüz istifade etmiş değiliz. Ancak ilk değişim tabelasında onun isminin olması da onu psikolojik olarak etkilemiyor değil.
        
Sonuç olarak kötü olsa da Yusuf’un yerine Ndoye’nin Castillo’nun yerine Yusuf Erdoğan değil, iki aydır sahalardan uzak, maç eksiği olan Bero’nun alınmasını anlayan varsa bana anlatırsa ona minnet duyacağımı belirterek Rodallega’ya geçmek istiyorum. Sevgili okurlar çok net gol pozisyonları kaçırmış birçok beklentiye istenildiği gibi cevap verememiş olmasına rağmen uzun zamandır ilk kez bir santrforla oynadığımızı düşünüyorum.Ona uygun oyun şekli ile birlikte uyum süresini de geçirdiğinde takımımıza atacağı ya da attıracağı gollerle faydalı olacağına inanıyorum.İyi haftalar.