Hafta arası oynanan kupa maçlarında tur atlayan iki komşu ilin takımları ilk yarının son maçında karşı karşıya geldiler.

Trabzonspor evinde oynamanın avantajını kullanıp zirveyi bırakmak istemiyor, Rizespor ise şuan ki konumu itibarı ile küme düşecek en büyük aday gibi gözüküyor.

Tabii ki Rizespor’un düşmesine üzülüyoruz ama henüz her şey bitmedi, devre arasında kaliteli transferler yaparsa lige tutunurlar diyorum.

Trabzonspor kupa maçına çoğunluğu yedek kadroyla çıkarak, as oyuncularını da dinlendirip lig maçına saklaması doğru bir yaklaşımdı.

Cezalı Pereira’nın yerine Kamil Ahmet, Sosa’nın yerine ise Amiri sahada görev aldı. Maç Rizespor’un baskılı oyunuyla başladı ve daha ilk dakikalarda iki net gol pozisyonlarına tanık olduk.

Rize’nin puansal olarak son sırada olması, oynadığı futbol ile tamamen zıt. Çünkü çok iyi futbol oynayarak iyi de puanlar aldılar.

Trabzonspor’da ise stres vardı, bunun da nedeni maçı kazandığın takdirde zirveye biraz daha yaklaşıyorsun. Hal böyle olunca da oyuncularda bir stres oluyor..

Bu maça baktığımızda Trabzonspor sağ tarafı önceki maçlara göre iyi kullanamadı. Bunun da nedeni Pereira’nın olmayışıdır, bunun da tam aksine Novak bu maçta iyi işler yapmaya çalıştı.
İlk golün asistini de güzel oyunuyla sergilemiş oldu.

İlk yarım saat oynanırken, Onazi’nin sakatlanması bizim için çok büyük talihsizlikti. İlk yarıyı özetlersek fazla pozisyon bulamadan Abdülkadir’in ligde attığı ilk golle soyunma odasına önde girdik..
İkinci yarıya Trabzonspor aynı kadroyla başlarken, Rizespor’da sakatlanan kalecinin yerine yedek kaleciyi alarak başladı.

Rizespor ikinci yarıya da bizden daha istekli başladı. Fakat gol pozisyonuna giremediler. Dakikalar 67’yi gösterirken, ilk golün kahramanı Abdülkadir iyi vurdu ve yerde seken top kaleciyi kontrpiyede bıraktı, Trabzonspor’un ikinci golü olarak ağlara gitti.  

2-0’dan sonra deplasman ekibi kalemize daha çok gelmeye başladı, ama Trabzonspor’da kontra ataklarla gol aramayı sürdürdü nitekim son dakikalarda Rodallega ve Nwakaeme ile farkı 4-1’e getirdi.
Trabzonspor belki de son haftaların en kötü futbolunu oynadı ancak buna rağmen farklı kazanmayı bildi.

Devre arasına moralle gidip, iyi bir tatili hak ettiler.

Dipnot; Kaptanımızı bu genç yaşta Trabzonspor gibi büyük bir takımın kaptanlığını sana verenlere ve seni ilk kez kaptan olarak izleyenlere minnettarlığını iyi futbolunun yanında kişiliğinle de onlara göstermek artık yapacağın en güzel hediyedir. Kaptanlığın hayırlı olsun Yusuf’um…