KADINLAR GÜNÜ’NDE KADINLARI UNUTTULAR..
 
Önce güzel bir örnek vereyim..
Kabinede etkili bir sayın bakan…
Kendisine çok yakın ‘kurmay” ekibi aracılığı ile takıp ediyorum.
Siyasal İletişimcileri hayrete düşürecek kadar çok güzel  örnek işler yapıyor..
Başbakanlara ve Bakanlara danışmanlık yapmış birisi olarak bende ‘Bravo’ diyorum ve alkışlıyorum.
Bu sayın Bakan; reklam yapmayı, hava basmayı sevmiyor. Yaptığı güzel işlerin basında yer almasını istemiyor. Ben yaptım demiyor.. O nedenle adını yazmıyorum…
***
Siyasi görüşü ne olursa olsun kariyeri, makamı hiç önemli değil. Bölgesine mensup Ankara’da görev yapan bütün bürokratlarla iç içe. İster Müsteşar, Genel müdür, ister memur olsun..
Herkesi kucaklıyor. Bir araya getiriyor. Bölge milletvekilleri ile çok uyumlu. Dışlama yok. Gelecek hesabi yapmak yok.“Sen, ben kavgası” hiç yok. Ekip ruhu çok yüksek.
Maaşının tümünü öğrencilere burs veriyor. İlindeki ve Ankara’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile Başkentte buluşturuyor. Önce ülkemize, sonra da bölgesine en iyi hizmet götürmenin gayreti içinde.
 
***
Bir süre önce, bölgesindeki Başkentte görev yapan bürokratları, STK temsilcilerini Ankara’da buluşturdu  ”Hizmet Kurultay” yaptı. Ardından..
“8 Mart Kadınlar Günü”  nedeniyle, hem Ankara’da hem de bölgesinde görev yapan hanımların tümüne çiçek gönderdi. Ve hepsini, arayarakkutladı. Bütün bu çiçekleri, kendi özel hesabından gönderdi.
 Görüşmeleri kendi özel numarasından yaptı. Devamı var. Sayın Bakanın ilindeki Belediye başkanı de aynı duyarlılığı gösterdi. Ankara’da görev yapan bütün kadınlara çiçek gönderdi. Sözde değil, özde. Gerçek anlamda siyaset ve dayanışma buna denir. Sayın Bakanı yürekten kutluyorum. Siyaset ve hemşeri dayanışması böyle olur..
 
***
Bunları eleştirmek için değil, güzel işlerden örnek alınması için  yazıyorum..
Gelelim bölgemize… Artvin, Rize, Trabzon Giresun, Ordu ve Samsun’a. Artvinhariç, her ilde bakanlarımız vardır. Başarılı işler de yapıyorlar.
Başkente ki, her görüşteki bürokratlarını bir araya getiren, güç birliği yapan sayın bakanlarımız var mı?
Ben gazeteci olarak bilmiyorum. Böyle özel günlerde, kadınlarımızı hatırlayan, çiçek gönderen var mı?
Bunu da bilmiyorum..(İçişleri Bakanımız sayın Soylu  hariç)
Rize Belediye başkanı Reşat Kasap, hocamızı çok severim. Ankara’daki bürokrat listesini biliyor mu? Başkent’te görev yapan Rizeli hanımlardan haberi var mı? Rize’nin kültürünü, güzelliklerini tüm dünyaya tanıtan Rizeli Sanatçıları, Tiyatrocuları, Ressamları, Yazar ve Gazetecilerinin listesini biliyor mu? Biliyorsa kimlerle temas halinde? Hangi etkinlikleri için yardım istedi..
Aynı sorular, Vali ve Rektör bey içinde geçerlidir. Hemşerime torpil geçmeyeyim. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat beyi de ekleyim..
***
Başka önemli konu şu: Asla kişisel değil..
Ankara’da görev yapan bürokratlar “Rizeli bürokratlar” adı altında her ay toplanıyorlar. Gözümüz yoktur, iyi de yapıyorlar.
Dünya Kadınlar Günü’nde 104.Buluşmayı Ankara TED Koleji tesislerinde, başkan Selçuk Pehlivanoğlu’nun ev sahipliği ile gerçekleştirdiler.
 Benim itirazım şu: Kişisel olarak istedikleri kadar buluşsunlar. Ancak başına “Ankara’daki Rizeli Bürokratların buluşması” dendi mi, o zaman işler değişiyor. Bana da, bu organizasyonu yapanlara eleştiri yapma hakkım doğuyor.
Listeyi kimler yapıyor, kimler davet ediliyor, siyasi görüşe göre mi yapılıyor.?  Alınan kriter ne?. “Daire başkanı ve üstü” dersiniz,anlarım..Listede herkes var. Müsteşar da var, müşavir de. Örneği bendeniz hem yazarım, hemde hala bürokratım, ayrıca akademisyenim, toplumda bilinen, tanınan kişiyim.104. Buluşmada tek davet yok. Davet edilmeyen çok sayıda bürokrat var..
***
Bana” sen, CHP’den Milletvekiline aday olan tek kişisin” diyarlaralarsa, bu buluşma siyasi değil, bürokrat, hemşeri buluşmasıdır. Bende Rizeliyim. Rizeli olmaktan da onur duyuyorum. Merak ettiğim ve ayıbın daha da ötesi var. Ankara’da Rizeli kadın bürokrat yok mu, var da mı bilmiyorlar.?
Daha vahim konu şu: 104.Buluşmayı “Dünya Kadınlar Günü’nde yapıldı.. Ve bu toplantıya bir yargıç, iki üç hanım davet ediliyor. Onları de tanıyorum, saygı duyuyorum. Yok abartmıyorum. Davet edilenlerin listesi ortada…
Eğer listeyi bilmiyorlarsa kendilerine yardımcı olayım. Kamuoyunda bilinen, tanınan,  Ankara’da TRT’de olsun, Kültür Bakanlığı’nda olsun  diğer kamu ve özel sektörde olsun;Sanatçı,Ressam,Tiyatrocu,Yapımcı,Yönetmen,Yazar ve benim gibi Gazeteci çok sayıda Rizeliler var..
Bunlar,sanatı, kültürü icra ediyorlar, güzel Rize’mizin tanıtımını dünyaya yapıyorlar. Sanat ve Sanatçı tüm bürokrasinin üzerindedir. Herkes bürokrat olur, siyasetçi olur ama sanatçı olamaz. Yok protokol-gösterge bazında listeye almıyorsanız, sanatçılarınmemuriyet  emsal değerleri ,genel müdür düzeyde olduğunu hatırlatayım..
Son notum ise, kadının olmadığı ve katılmadığı bir dünya eksik bir dünyadır. Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan ve değerli eşleri sayın Emine Erdoğan, in ,Kadınlar Gününde kadınların unutulduğunu duyarlarsa çok üzüleceklerini biliyorum..