Yaklaşık iki aydır TBMM’ye uğramamıştım.
Tatile girmeden bir gün önce Meclis’i dolaştık.
11. Kalkınma Planı görüşmelerin ardından 1 Ekim tarihine kadar tatile girdi.
Bazı Komisyonlar çalışacak.
Vekiller, bir hafta dinlenip, bölgelerinde çalışacaklar..
 
*
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arada bir ziyaret ederim.
Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü’nün üstün nitelikleri ve güler yüzüyle bu görüşme trafiğini kusursuzca yönetiyor olması herkesin takdirini topluyor.
Bize de kapıları sonuna kadar açık tutuyor, sağolsunlar.
 
Kılıçdaroğlu, bir siyasi gelişmenin kavramasında ve uygulamasında dirayet gerektiren noktayı, işin en hassas ayrıntısında kavrayan yönetim ustalığı ile dikkat çekebilen önemli siyasetçidir.
 
Çalışkan, mütevazi yaşantısı, ekonomiyi iyi bilen, saygılı, ölçülü, nazik dil kullanan, ender siyasetçilerden biridir.
 
Belediye başkanlarını topladı ve dedi ki:
 
Belediye başkanlığı hizmetini belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için yapacaksınız. Harcadığınız her kurşun hesabını vereceksiniz. Herkesi kucaklayacaksınız. Kul hakkı yemeyeceksiniz.”
Belediye başkanlarına ”Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmam” dedi ve 7 maddeyi sıraladı..
Olması gereken bu.
Kılıçdaroğlu  siyaset sahnesine damgasını tekrar vurdu : ‘Ankara-İstanbul-İzmir-Adana-Antalya ve Hatay gibi Büyükşehirleri alacağız’ dedi ve aldı
Son seçimlerde demokrasi şöleni estirdi. Böyle bir hassas dönemde, partinin kamuoyunda toplamaya başladığı dönemde başarı ve güven çok önemlidir
Yerel yönetimlerdeki bu başarı, bir anlamda özel bir değer taşıyor ve partinin iktidar kapılarını cesaretle açmanın isabetini getiriyor. 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun temiz geçmişi, demokrasi anlayışı, lider özelliği, ilk seçildiği günden bugüne kadar gösterdiği üstün başarıları, vatandaşların ona olan sevgisi CHP için büyük bir şanstır.
Kemal Beyin liderliği tescillendi.

AKİF HAMZAÇEBİ

İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’nin üstün niteliklerini çok yazdım. Meclis kulisinde sohbet ettik. Akif Bey ile olan dostluğum her şeyin üzerindedir.
Bürokrasinin ve siyasetin imbiğinden geçmiş, bilgisini, birikimi, deneyimini zirveye çıkarmış; damıtmış, hayatının her anını devlet ve millete adayarak geçirmiş, siyaset ve devlet adamıdır.
Hamzaçebi; yaptığı görevler itibarıyla bir faniye nasip olacak her makamı, mevkii görmüşler.
Devlet deneyimi en üst düzeyde.. Siyasetteki ağırlığı ölçülemeyecek kadar ağır. Kısacası, devleti biliyor, tanıyor, koruyor. Siyasette   uzlaşmanın ve sağduyunun adresi..
*
Ahmet Kaya (CHP-Trabzon),Hüseyin Örs (İyi Parti-Trabzon),Uğur Bayraktutan (CHP-Artvin) Mehmet Bekaroğlu (CHP-İstanbul),Mahmut Tanal (CHP-İstanbul) ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ile sohbet ettik.
Ortak özellikleri var,
Dürüştürler..Şahsi çıkarın peşinden koşmazlar. Nezaket sahibidirler. Kibirli ve kaprisli değiller. Kürsü hâkimiyetleri iyidirler. Çok çalışıyorlar. Bölge sorunları ile ilgileniyorlar. Gerçek anlamda milletin vekilleridirler..

PAZAR’IN BAŞKANI!

Rize-Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa hemşerimdir. Necdet Basa  ve Süleyman Basa gibi önemli dostlarım vardır. 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilk defa kendisini arayıp not bıraktık. Dönüş yapmadı. Bir mahalleye iki kamyon çakıl yardım yapmasını rica edecektim.
Kendisine yakıştıramadım. Şimdilik bu kadar  yeter.
Ankara’dan sevgiler..