Düşünün bakalım bu sözü kim söylemişti. Bulamadınız.
 
Bulamadığınız için de ben yazayım: Şota Arvaladze.
 
Hangi maçtan sonra? Galatasaray maçından.
 
Hangi Pozisyon?
 

Ceza sahasının içinde Galatasaraylı Danayer’in Erkan Zengin’in ortasında topu eliyle kesmesi ve yüzde 100 penaltının verilmemesi.
 
Ne dedi maçtan sonra Şota:
 
‘Ya korkmayın, daha Trabzonspor olaraka bir şey yapmadık! Şampiyon olmadık. Korkmayın.’
 
Bu sözleri hakemlere ve Cüneyt Çakır’a söylemişti.
 
Trabzonspor düşmanlığı var.
 
Bu düşmanlığı bugün Halis Özkahya Mete Kalkavan yürütüyor.
 
Bir dost dedi ki, ondan kahya bile olmaz.
 
Bu kahyalara da hakaret olur.
 
Sen Trabzonspor’un nizamı golünü nasıl vermezsin.
 
Bir değil kaç maç!
 
Trabzonspor’a kızalım yönetenlere de kızalım.
Ama Trabzonspor’a yapılanları da görelim.
 
Bu hakemlerle nasıl şampiyon olursun.
 
ÖZKARA’NIN NASİHATİ
 
Trabzonspor’da bir çok yıldız adayı ‘olmadan’ kaybolmuştur. Bunlardan birisi de Ramazan Övünç’tür. Ramazan oldukça yenetekli olmasına rağmen Trabzonspor’da bir türlü başarılı olamamıştır. Trabzon futboluna hem oyuncu hem Teknik adam hem de spor yazarı olarak önemli hizmetler veren Servet Özkara Ramazan’ı Kadir Özcan tesislerinde görür ve çağırır. Gel Ramazan der ‘2 yıldır seni arıyorum’


Ramazan önce şaşırır sonra da dinler: ‘Çok yeneteklisin. Topu aldığında öne oynuyorsun. Ayrıca top ayağında iken sahanın nerede ise tamamını görüyorsun. Bunlar hiç bir oyuncuda yok. Ama sorunlusun. Saha içinde sinirlisin. Kart görüyorsun. Kendine hakim olmalısın. Trabzonspor’da gelecekte oynayacak isen çok çalışmalısın. Aksine birkaç yıl sonra Trabzonspor’un maçlarına bakar ve ‘Bende burada oynamalıydım’ der kahredersin. Kendine gel ve yeniden Trabzonspor’da formanı al.’ Ramazan şimdi U-21 takımında forma giyiyor. Mutlu oldu ve Teşekkür ederek ayrıldı.
 
ŞENOL HOCANIN CEVABI
 

Şenol hoca Çarşı mahallesi’nde Bedestenin yanında bir arkadaşına uğrar ve  sohbete başlar. Bu sırada Trabzonspor taraftarı bir genç yanına yanaşır ve şöyle der, ‘Hocam seni bekliyoruz, Trabzonspor’un başına dönmeni istiyoruz’. Güneş’in ayrıldığı yani 1997’li yıllardır. Şenol hoca kafasını kaldırır ve şu sözü eder, ‘Ne oldu kefredecek adam mı bulamadınız?’
Evet Şenol gelsin derken geçmişte yapılanları da bir daha yapmamalıyız.
 
BİR TEŞEKKÜR BİLE Mİ YOK!
 
Göksal Purtuloğlu. Trabzonspor’un kongre üyesi. Spora aşık bir adam. Trabzon’da doğduğu topraklarda önemli organizasyonlar yapıyor. Ama anlayan destek olan olmadı bir teşekkür eden, yok:
 
‘07.04.2018 Tarihinde  Cumartesi günü Trabzon ili Köprübaşı ilçesinde ulaşım sigorta köprübaşı dağ koşusu adı altında ulusal bir koşu düzenledik. Organizasyonu (TAF) Türkiye Atletizm Federasyonu Trabzon Gençlik Spor Müdürlüğü İstanbul-Trabzon Federasyonu, İstanbul Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde yaptık. Bu organizasyonda tüm maddi giderler tarafımızca karşılandı. Bu tür organizasyon Trabzon ve Köprübaşı'nda bir ilk oldu. Türkiye 'de sadece üç ilde yapılabilen bu organizasyona 383 sporcu katıldı. Bu dalda katılım olarak Türkiye rekoru kırıldı. İlk üç dereceye giren sporcular Türkiye' yi Olimpiyat Dünya ve Balkanlarda temsil etme hakkı kazandı. Neresinden bakarsanız bakın büyük bir organizasyon. Bu organizasyon için büyük bir emek harcamamıza rağmen ne Trabzon Belediyesinden ne ilçe belediyelerinden ne de yerel basının bir kısmından bir teşekkür ne de bir takdir görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.’
 
Sayın Purtuloğlu bu şehir güzel bir şey yaparsan ‘görevini yaptın’ der ama yapamaz isen de seni yerden yere vurur. Bunu bilerek bu tür organizasyonlara devam et.
 
TOLUNAY MI SAMET HOCA MI?


Trabzonspor’un yeni sezonda hocası Rıza Çalımbay olmayacak. Çalımbay sezon sonu ayrılacak ve bir de rapor bıracak. Atom Karıncaya teşekkür ediyoruz. Atom karınca geldiği günden itibaren en zor şartlarda en zor oyuncuları idare etti. Takımı 18 puandan aldı 46 puana çıkardı. Kendinisinden razıyız ve yeni dönemde  en güzel takımlarda çalışmasını diliyoruz. Peki yerine kim gelecek? Özkan Sümer’in yönetimi önüne koyacağı isimler Tolunay Kafkas, Samet Aybaba. Tolunay Kafkas ismi ağır basıyor.

İŞTE SİZE 3 SÜPER CEVHER

Yıldız adaylarının nereden çıkacağı belli mi olur. İşte İstanbul Ramispor’dan 3 yetenek. Ortada 2001’li Emirhan Aslan, Sağda Sağbek ve Ön libero Yusuf Ziya, Solda  solaçık Alperen. Trabzonspor’un  böyle oyuncuları takip edip alt yapısına monte etmesi gelecek yıllarda bu tür oyuncuları milyon avrolara verip almasının önüne geçecektir. Emirhan, Yusuf ve Alperen. Takip edin.


BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzonspor’da gelecek yıl birlikte çalışmaları gündemde olan Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan ve Güneş’in yakın dostu Hayrettin Hacısalihoğlu, Trabzonspor efsanesi Şenol Güneş.

2-Trabzonsporlu sol açık İskender Günen. Atakta. Bir tarafında Ulvi, diğer tarafından Gökhan, Zeki ve arkada atom Karınca Rıza hoca. Takipteler. Durdurmak zor.