Ulusal medyada Trabzonspor’a bir rakip bulma, İstanbul dışında bir derbi yaratma çabası tüm hızıyla devam ediyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın Trabzonspor ile müsabakalarının ülke derbisi olması birilerini feci şekilde incitiyor bu çok belli.

Bir Anadolu derbisi inşa etmek için olanca güçleriyle çalışıyorlar. Lakin, güneş balçıkla sıvanmaz sözünden hareketle 8 şampiyonluk ve onlarca kupası olan Trabzonspor’a rakip bulmakta zorlanıyorlar, hatta komik duruma düşüyorlar.

Bu haftanın derbi olarak adlandırılan müsabakası Trabzonspor Samsunspor müsabakası.

Hakkını teslim etmek gerekirse karadenizde bir derbiden bahsedilecek ise bu takımlar içinde derbi kelimesinin içini doldurabilecek, Trabzonspor’a rakip olabilecek tek takım Samsunspor’dur.

Lakin bu rekabetin oluşması için hedef Trabzonspor ile kavga etmek olmamalı. Samsunspor’un Alman çalıştırıcının söylediği “Oyuncularım gerekirse hayatlarını ortaya koyacaktır sahada” şeklinde söylemler belki günü kurtarmak adına başarılı olabilir ama asla bir büyük takım yaratmaz.Samsunspor camiası buyük takım olmak istiyorsa İstanbul hegemonyasına direnmeli ve rüştünü ispat etmelidir.

Bu kadar futbolun sosyolojisinden bahsetmek yeter sanırım şimdi geçelim gecenin maçına.

Abdullah hoca hafta içi oynanacak kupa maçını düşünerek yine rotasyonlu bir kadroyla maça başladı. Avcı’nın gelmesiyle forma yüzü göremeyen Baniya ve son maçlarda 10-15 dakika görev alan Fernandes Staper tandemine monte edilmiş. Sürekli stoper görmeye alıştığımız Mendy orta sahaya alınmış yanına da Umut Güneş monte edilmiş. Son dönemlerin parlayan yıldızı Visca yedek kulübesine çekilerek Pepe sol kenara monte edilmiş

5 yeni oyuncu ile maça başlamanın travmasına ev sahibi ekibin yüksek motivasyonu da eklenince Trabzonspor için işlerin iyi başlamadığını söyleyebiliriz. Önce basit bir penaltı ardından da Pepe’nin basit bir top kaybından iki gol buldu ve samsunspor ilk yarım saati 2-0 önde bitirmeyi başardı. Bardhi’nin golü ile tam oyuna ortak olmuşken Fernandes kendi kalesine şık bir gol atarak tekrar samsunspor’un farkı ikiye çıkarmasına neden oldu (3-1)

İkinci yarıya Fernandez-Berat değişikliği ile başladı Abdullah Avcı. Biraz kıpırdanmış gibi gözükse de bir hakimiyet kurduğunu söylemek zor. 15 dakika geçmeden Visca’yı da oyuna dahil eden Avcı’nın önce  Trezequet’yi ardından da gole en yakın isim olan Onuachu’yu dışarı alması şaşkınlık yarattı.

Abdullah Avcı’nın başlangıç onbiri ne kadar yanlış ise yaptığı değişiklikler de bir o kadar yanlıştı dün gece.

Oyuncuların maça konsantre olmadığını, hocanın maçı önemsemediğini, bu maçın kupanın gölgesinde kaldığını daha çok isteyenin maçı kazandığını söyleyebiliriz.