CHP’nin yaptığı itirazların reddedilmesi ile başkanlığı resmiyet kazanan Başkan Koçhan, ilçede 5 yıl daha hizmet yapacağını söyledi. Başkan seçildikten sonra 5 günlük umre ziyareti için kutsal topraklara giden Koçhan, dua yaparak Pazartesi gün görevine başlayacağını söyledi.

BURADA SADECE İYİLİK VAR

Trabzon’da iyilikte yarışan bir yer var ki yazamadan geçemeyeceğiz. Akçaabatlılar Vakfı. Vakfın başkanlığına Yaşar Erbaşaran seçildikten sonra vakfa yeni bir ivme kazandırdı. Oyun oynanan bir vakfın lokalinden önce oyunu kaldırdı, sonrasında kütüphane yaptı. Öğrenciler gelip derslerini çalışıyorlar. Ardından ilçede ne kadar ihtiyaçlı aile varsa onları korudu, kolladı. Ramazan ayında tam 3 bin tane kumanya dağıtımını yaptı. Bunları da tamamen Allah rızası için yaptı. Kumanyaların dağıtımında hakkaniyeti gözetti. Erbaşaran, yarışın sadece hayırda olduğunu söylüyor ve hayırseverleri hayırda yarışmaya davet ediyor.

Tabelaya Eklendi! Tabelaya Eklendi!

KOLKOLALAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon ekibi kol kola girdi, yüzleri güldü. İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar ilçe başkanı Haluk Batmaz, resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen Ahmet Kaya ile büyükşehir belediye başkan adayı Hasan Süha Saral, kol kola girip yürüdüler. O anı da fotoğraf karesi ile ölümsüzleştirdiler. Batmaz, anı olarak sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafa, “Hiç bir şey, eskisi gibi olmayacak. Her şey, çok güzel olacak” notunu yazdı.

TARİHİ NİYE NOT ETTİ

TTSO Meclis Üyesi, iş insanı- siyaset bilimci Cevat Kara, ofisinde tarihi not etti. Ajandasına notlar yazan Kara, birçok kişiye de isyan etti. Kara, “Tarihini bende not edeyim. Bende bu saatten sonra eskisi gibi olmayacağım” dedi.

15 YILLIK MUHTAR KAYBETTİ

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pelitli Mahallesi’nde 2009 yılından itibaren görev yapan, bir dönem görevden alınması söz konusu olan Mustafa Koç, seçimi kaybetti. Koç, “Mustafa Koç kaybetmedi. Pelitli Mustafa Koç’u kaybetti” dedi. 2019 yılındaki seçimleri kazandıktan sonra kaymakamlık tarafından görevden uzaklaştırılıp 3 ay sonra göreve mahkeme kararı ile dönebilen Koç’un, bu sefer seçmen tarafından yetkisi elinden alındı. Koç, “2009 yılında başladığım muhtarlık görevimi 20204 yılında yapılan demokratik seçimle kaybetmiş bulunmaktayım. Seçimi kazanan Temel Bereketoğlu muhtarımı tebrik eder yenilik isteyen çok değerli seçmenlerimize teşekkür eder hayırlı günler dilerim. Benim kaybetmemle Pelitli kaybetmemiştir. Mustafa Koç’ta kaybetmemişti. Yalnız Pelitli Mustafa Koç’u kaybetmiştir. Saygılarımla” diye konuştu.

SANDIKTAN ÇIKAMADI

Trabzon’un Araklı ilçesinde 40 yıl muhtarlık yapan Vahap Terzi, seçimi Selçuk Yılmaz’a devretti. İlçenin merkez mahallesinde 1984 yılından itibaren muhtarlık yapan Vahap Terzi, 31 Mart seçimlerinde sandıktan çıkamadı. Merkez Mahallesinde mevcut muhtar Vahap Terzi, Selçuk Yılmaz ve Turan Beşir muhtarlık için yarıştı. İlçenin en büyük mahallerinden olan Merkez Mahallesinde seçmen muhtarlık için mührü Selçuk Yılmaz’a emanet etti. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 3 bin oy alan Selçuk Yılmaz, mahallenin yeni muhtarı olurken, Turan Beşir 750 oy aldı. 40 yıl muhtarlık yapan Vahap Terzi ise sadece 655 oy alabildi.

 “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mukaddes Usta ve otizmli öğrenciler, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ı ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarete; Vali Baydaş’ın eşi Zeyneb Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Abdülaziz Büyük ve öğretmenler de eşlik etti. Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Mukaddes Usta, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek otizmli çocuklara yönelik talep ve isteklerini dile getirdi.

Gerek günlük yaşamda gerekse eğitimlerinde yaşadıkları problemleri dile getirdi. Otizmle ilgili farkındalık yaratmak adına yapılacak her türlü çalışmayı çok önemsediklerini belirten Vali Baydaş, “Otizmli çocuklarımızın eğitimleriyle, sosyal yaşama entegre olmaları adına yapılan ve yapılacak birçok çalışma var. Otizmli çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri için devletimizce önemli çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Bizler her zaman bu özel çocuklarımızın ve ailelerinin yanındayız” dedi. Ziyaretin sonunda otizmli çocuklar kendi elleriyle yapmış oldukları resimleri Vali Baydaş’a hediye etti. Vali Baydaş da çocuklara hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİN 608 PERSONEL ALIM İLANI RESMİ GAZETE’DE

İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alımı ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı ilanına göre, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalıştırmak üzere bin 608 sözleşmeli personel alacak. Alımlar, büro personeli, mühendis, avukat, teknisyen, tekniker, destek personeli, teknikeri mimar, arşiv uzmanı, çağrı karşılama personeli, programcı, koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonlarında gerçekleştirilecek.

 ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla, adayların tercih sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının en fazla 4 katı aday değerlendirilmeye alınacak. Başvurular 22-26 Nisan tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacak.

Editör: Doğukan ÖZKURT