Anadolu’dan çıkan şampiyonların maçını izledik. Her iki takımın da kadro yapısına baktığımızda yabancı oyuncudan ziyade yerli oyuncuların çokluğu dikkatimizi çeken önemli bir gelişmedir. Çünkü bu kadar yabancıyı ülkeye getirirsen, milli takıma oyuncu bulamaz duruma geliriz. Yerli oyunculara verdikleri önemden dolayı da bu iki takımımızı kutluyorum.
Biz gelelim maçımıza..

Ünal Hoca geçen hafta farklı galip gelen kadroyu bozmak istememiş. Tabiki bu doğru bir tercih fakat, Trabzonspor’un forvetinde Rodallega’nın alternatifi olmadığını göz ardı edemeyiz. Antalya maçında 4 gol attık ama adeta forvetsiz oynadık. Çünkü Ekuban gol atmış olsa da çok kötü bir performans sergilemişti.

Onun için bu maçta ben şahsen Rodallega ile başlardım.
Yine de hocanın bu tercihine saygı duyuyorum.

Yeni teknik adamı Mesut Bakkal’la ilk maçına çıkan Bursaspor, oyuna çok iyi başladı. İlk yarıda her hakkıyla bizden çok üstün oynadılar. Oyuncularımız onların bu iyi oyununu ancak seyretmekle yetindiler diyebiliriz.

Ancak bu güzel oyunlarının karşılığı olan gole ise bizim oyuncularımız kötü oynamış olsalar bile izin vermeyişleri bizim için ilk yarının beraberlikle bitmesine yetmiş olan faktördü.
İkinci yarıya Olcay’ın yerine Abdülkadir Ömür’le başladık.

Bu değişiklik Trabzonspor’un kimliğini de değiştirdi. Sanki ilk yarıdaki Trabzonspor gitti yerine bambaşka bir takım geldi.

Bu değişim golü de beraberinde getirdi. İkinci yarı oyuna giren ve maçın karakterini değiştirip takımına galibiyet golünü atan Abdülkadir Ömür’le gerçekleşti.

Bir oyuncunun iyi futbolu tüm takım arkadaşlarının oyununu etkileyip değiştirebiliyormuş. Bu maçta da Abdülkadir’ Ömür’ün mükemmel oyunu da bunu bize göstermiş oldu.
Trabzonspor geçen hafta mükemmel oynayarak farklı bir maç kazandı. Ama aynı güzel oyunu Bursaspor’ maçının ilk yarısındaki oyunla özdeşleştirmemiz mümkün değildir. Bakın bu maçta Olcay’ı sahada göremedim. Bunun yanında da sol tarafımız felç geçirmiş hasta gibi. Ibanez çok kötüydü. Bundan dolayı da Nwakaeme hücumdan ziyade onun açığını kapatmak için geri geliyor. O zaman da hücumdaki zafiyetimiz ortaya çıkıyor. Halbuki şuanda en skorer oyuncumuz Nwakaeme..

Ünal Hoca buna bir çözüm bulmalıdır. Bir de eğer sakat değilse Pereira ile çok iyi anlaşan Abdülkadir Ömür’le başlamamakla bana göre de çok büyük bir hataydı.
Stoperimiz Hüseyin’e bir parantez açmak istiyorum. Son maçlarda çok bariz hatalar yapıyor. Bu hatalar da rakiplerimizi gol pozisyonlarına sokuyor.
Abdülkadir Ömür muhteşem bir golle geri dönüş yaparak hocasına da ben her zaman banko oynarım mesajını da vermiş oldu.

Ben kazansak da kaybetsek de her zaman yorumlarımı en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.Çünkü her şeyi Trabzonspor un iyiliği için yapmak mecburiyetindeyiz.