Karadenizli balıkçılar, 1 Eylül 2023'te başlayan av sezonuna büyük umutlarla başladılar ancak palamut avında istedikleri verimi alamadılar. Ordu'da faaliyet gösteren Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, "İstatistiklere göre son 62 yılın en kötü palamut avcılığı oldu. Tüm balıkçılarımız bu sezon hamsiden yana oldukça güzel bir sezon geçirdi. Hamsi yüzümüzü güldürdü." dedi.

Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi Trabzon'un Araklı ilçesinde bulunan Kalecik Tüneli'nde meydana gelen bir kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi

Trabzonlu balıkçılar da hamsi avından memnun kaldı. Balıkçı Muhammet Ali Bozoklu, "Bu sene sezonumuz iyiydi ama kimisi çok kimisi az kazandı. O da rızık diyelim. Şimdiden gelecek sezon için hazırlıklara da başladık. Teknenin bakımı, tamiratı gibi şeylerle uğraşıyoruz. Meşakkatli iş ama çok şükür uğraşıyoruz. İşimizden memnunuz, şikayetçi değiliz." şeklinde konuştu.

Ancak, Rize Artvin Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Barış Zaman, hamsi avında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Zaman, "Hamsinin boyunda son 5 yıldır gözle görülür oranda küçülme olduğunu savunarak, hamsi avına kota getirilmesi talebinde bulundu. Türkiye'deki balıkçılığın yüzde 60'ı hamsi üzerine. Hamsi avcılığına bir an önce kota getirilmesi, önlemlerin alınması, aşırı avcılığın önüne geçilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Balıkçıların büyük çoğunluğunun getirilecek kotayı desteklediğini belirten Zaman, "Az tutarak balığı büyütmemiz gerekiyor. Balığı korursak, fabrika yerine kasaya koyarak halka arz edebilirsek işlevimizi yerine getiririz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN