Eski ilçe merkezinin sular altında kalmasının ardından yeni ilçe merkezi kurulmuş ve bu bölge, göl manzarasıyla dikkat çekiyor. Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, turizmi canlandırmak ve spor alanında faaliyetleri artırmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Bu kapsamda Türk Hava Kurumu Artvin Şubesi ile yapılan görüşmelerin ardından yamaç paraşütü pilotu Bayram Yücel, bölgeye gelerek deneme uçuşları gerçekleştirdi. Bin 350 rakımlı Karadağ'ın eteğinden kalkış yapan Yücel, yaklaşık bin metre yükseklikte 30 dakika boyunca Yusufeli Barajı gölü ve yeni ilçe merkezi üzerinde uçarak başarılı bir iniş gerçekleştirdi.

Yusufeli Belediye Başkanı Aytekin, yamaç paraşütünü ilçede teşvik etmek ve turizmi canlandırmak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirtti. Deneme uçuşlarının devam edeceğini ve kendi pilotlarını yetiştirerek sporun ilçede gelişmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Yamaç paraşütü pilotu Bayram Yücel de Yusufeli'nin yamaç paraşütü için uygun bir bölge olduğunu belirterek, yeni kalkış alanları tespit ettiklerini ve sporun bu coğrafyada gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak