‘Belediyecilikte bilgi birikimimle 2019 yerel seçimlerinde AK Partiden Ortahisar Belediyesi meclis üyesi aday adayı oldum. Allah yar ve yardımcımız olsun.’ Mustafa Uzun, Zabıta Müdürlüğü, Toptancı hali ve temizlik işleri müdürlüğü görevlerini 8 yıl süreyle aralıksız olarak sürdürdü. Halkın çok yakından tanıdığı ve sevgisi esnafla arasında her zaman tebessüm olan Uzun’u kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.
 
CHP Yönetiminden İstifa Etti
 
CHP Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Kabil Güven, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’u  Büyükşehir ve Ortahisar olarak İYİ Partiye bırakmasının ardından istifa etti ve şu açıklamayı yaptı:
 
 ‘Güzel ülkem de İller siyasi partilere belediyeler üzerinden paylaştırılması ifadesi kadar yanlı ve yanlış ifadeler kullanılması tehlikeli bir açıklamadır. Ülkem de AKP’li Belediye, CHP’li belediyeler diyerek eyalet sistemine milleti hazırlamanın alt yapısı yapılmakta ve oy avcılığı yapılmak istenmektedir.

Ülkem de belediye başkanı denetlenmese, yönetimi başarı veya başarısızlığının faturasını millete ödetmeler çok yanlış bir yönetim şekildir. Ülkemin insanlarını kutuplaştırırken artık coğrafi olarakta yerelde kutuplaştırmak çok yanlıştır. Siyasiler, medya, halk ülkemin geleceği için kullanacağı dile dikkat etmelidirler.’
 
Maçka’da Millet İttifakı
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek  yerel seçimler için Trabzon Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan’ı dün yaptığı tanıtım toplantısıyla resmen açıkladı. CHP’li Başkan adayına ilk hayırlı olsun ziyaret Saadet Partisi’nden geldi. 

Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın ve Saadet Partisi Bölge Sorumlusu  Sefa Aydın, CHP İlçe binasında CHP Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan’ı  ziyaret etti. Başkan Aydın, ‘Musa Turan’ın adaylığından memnun kaldıklarını belirterek hayırlı olsun temennisinde bulundu.  Saadet Partisinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Trabzon  Maçka İlçe Belediye Başkan Adayı  Musa Turan “Öncelikle sizlere ziyaretiniz ötürü teşekkür ederiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm parti seçmenlerinin oyuna talibiz. Parti olarak birlik, beraberliğin önemini taşıyoruz. Seçildiğimiz takdirde ilçemizi el ele yöneticiğimizin sözünü veriyorum. Şimdi olduğu gibi 31 Mart’tan itibaren kapılarımız  gelen herkese açık olacak. El ele yönetilen bir beledeyicilik anlayışıyla adayız” dedi.
 
Bürokrasi Kırılmadı

 
Dün telefonla İsmail Halilağaoğlu aradı. AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren bir takım yeniliklerin yapıldığını ancak bu yeniliklere rağmen bürokrasinin hala kırılamadığını, evine geçilecek yerin bir başkasınca tel örgülerle çevrildiğini ve yardım beklediğini söyleyerek, ‘Bürokrasi siyasetin üzerine baskı kurmuş’ dedi.
 
Neden iptal edildi?
 
Cumhuriyet Halk Partisi Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Ramis Uzun, İş-Kur vasıtasıyla Beşikdüzü Belediyesi’ne alınacak olan 27 personelin alımlarının iptal edilmesine tepki gösterdi. Ramis Uzun yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Beşikdüzü Belediyesi’ne İş-Kur aracılığıyla 20 temizlik işçisi, 5 şoför ve 2 operatör olmak üzere toplam 27 personel alınacaktı. Buna karşılık olarak 504 kişi başvuru yaptı. 12 Aralık’ta kura çekimi yapılması beklenirken alımların iptal edildiği açıklandı. 27 başvurunun yapılacağı alımda 504 başvuru olması ilçemizde işsizliğin hangi boyutlara geldiğinin göstergesidir. Kura çekiminin hangi gerekçeyle iptal edildiği kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.                                                       
 
Halil Kul Başvuru Yaptı
 
Çarşıbaşı siyasetinin önemli isimlerinden, MHP Çarşıbaşı eski İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Halil Kul, Çarşıbaşı Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ankara’da MHP Genel Merkezine başvurusunu teslim eden Halil Kul, “Başvurumuzu yaptık. İlçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
 
DP Şalpazarı’ndan Aday Çıkaracak
 
Demokrat Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Ali Karahansaoğlu yerel seçimlerde Şalpazarı’ndan Belediye Başkan adayı göstereceklerini açıkladı. Başkan Hasan Ali Karahansaoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Bilindiği gibi Demokrat Parti ülke genelinde hiçbir partiyle ittifak yapmayarak kendi adaylarını çıkaracaktır. Herkesin Adnan Menderes’e olan sevgisini biliyoruz. Partimiz tüm siyasi parti seçmenlerinin sempati ile baktığı bir siyasi partidir. Bizlerde Şalpazarı’nda belediye başkan adayımızı çıkartarak tüm partiler ve seçmenlerimizle ittifak yapmış olacağız” dedi.
 
Aydınlık Evler’de Turan Sesleri
 
on Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve çalışkan yapısıyla tanınan Oktay Turan,2019 yerel seçimlerinde muhtar adayı olarak Aydınlıkevler Mahallesi’ne hizmet vermek için yola çıktı. Doğduğu, büyüdüğü mahallesine hizmet etmek isteyen Turan, mahalle sakinlerinden de büyük destek görüyor. Projeleri ile ilgili açıklama yapan Turan “Tüm çocuk parkları ve merkezi yerlere kamera sistemi kurmak, dolmuş ve yol sorunlarını çözmek, merkezi bir yere banka ATM’leri koymak, tüm ihtiyaç sahibi öğrenci, yaşlı ve engellilerin belirlenip gerekli yardımların yapılması ve bu kişilere 12 ay kumanya yardımında bulunulması öncelikli hedeflerim arasında. Sürekli büyümekte olan mahallemize yeni bir okul ve lise yaptırılması da projelerim arasında. Tabii ki bunların dışında her bir mahalle sakininin her türlü sorununu çözmek de görevimiz” dedi.
 
Bakkallar Bilgilendirilecek
 
Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası’nın kuruluşu olan Bakkalım A.Ş. ile ortak yapılan organizasyonda bakkallar bilgilendirilecek. Pazar günü saat 10.00’da Bakkalım A.Ş.’de düzenlenecek programda Saleswe Eğitim Danışmanı Hakan Met tarafından bakkallar ile çalışan personele ‘Müşteri Memnuniyeti, satış teknikleri ve beden dili’ konularında eğitim verilecek. Oda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tayfun Ataman, eğitim programının çok önemli olduğunu dile getirerek, “Esnafımız ve çalışanlarına çok faydalı olacak olan bu eğitimlere tüm esnafımızı bekliyoruz. Ayrıca eğitimlerimiz her ay güncel konular üzerinden devam edecek. Eğitimin ardından şirket merkezimiz de bir de mangal partisi yapacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim