Mahalle muhtarları ve vatandaşların talep ve sorunlarını birim amirleri ile birlikte dinlediklerini kaydeden Başkan Nas, geçen ayki toplantıda vatandaşların taleplerini dikkate alarak birçok eksikliği de giderdiklerini kaydetti.
 
Organ Bağışı İle İlgili Bilgilendirildiler

 
Çaykara´da bulunan Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları bölge hastanesi toplumu çeşitli konularda bilgilendirmek için çeşitli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. 
 
Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak organ bağışının artırılması ve toplumun bilinçlendirilmesine yönelik yapılan etkinliktik kapsamında Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nda 25 kişiye ‘Organ Bağışı´ ile ilgili eğitim düzenledi.
 
Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü aynı zamanda Organ Bağışı Birim Sorumlusu Çiler Göç tarafından verilen eğitimde; Organ naklinin tanımı, nakil yapılan organlar, Beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki fark, kimler organ bağışında bulunabilir, Organ bağışı nasıl yapılır, Dünyada ve Türkiye´de organ nakli, Türkiye´deki nakil bekleyen kişi sayısı, gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
 
Müdür Çelik Hayatını Kaybetti
 
Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Çelik (64), bu gece saatlerinde Fener Mahallesindeki evinde rahatsızlaştı. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çelik'in mide kanaması geçirdiği belirlendi.

Çelik, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Çelik'in cenazesi bugün (31 Ağustos Cumartesi günü) İkindi Namazını müteakip Rize Sahil Camiinde kılındıktan sonra Güneysu ilçesi Dumankaya Köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.

Bir süredir kanser tedavisi de  gören Çelik, geçen yıl Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sonucu ölümüyle Rize'yi yasa boğan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz’ın da kayınbiraderiydi.
 
 “Birlikte mücadele  edeceğiz”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım maganda olayları ile ilgili açıklama yaptı. Tarım mücadelenin süreceğine vurgu yaparak, “Havaya silah atımıyla ilgili mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Daha da büyük özveriyi Sayın Valimiz ve Emniyet güçlerimizde görüyoruz.

En büyük sorun ve eksik sivil toplum örgütlerindedir. Çıtları çıkmamakta, meseleyi duymamaktadırlar. Duyarlı olmaları için illaki bir yakınlarının başına bir şeymi gelmesi gerekmektedir. Bazı bu işi alışkanlık haline getiren karakterli insanlarda belki utanırda vazgeçerler diye biraz ağır konuşacağım, insanların canını tehlikeye atıp sorumsuzca davrananlar, adını da kader ne yapalım diyenler en büyük alçaktırlar. Emniyet güçlerine yardımcı olacağız. Terörle mücadelede devlet nasıl ki kararlı durup halkıyla bütünleştiğinde işimiz kolaylaştıysa, buda bu işin farklı versiyonudur. Demek istiyoruz ki bu işi kamuoyu ile sivil örgütleriyle, emniyet güçleriyle hep birlikte halledeceğiz. Bizim için bu mesele terörle mücadele kadar özveri istemektedir. Bizim bakış açımız budur, dönüşümüzde yoktur.” dedi.
 
Şen’den TTSO’ya   Veda Ziyareti
 
TTSO,  Cumhurbaşkanlığı’nın son kararnamesiyle Mardin Jandarma komutanlığına atanan Tuğgeneral Halil Şen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) veda ziyaretinde bulundu.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen görev süresi içinde yaptıkları ortak çalışmalardaki desteği nedeniyle Hacısalihoğlu’na teşekkür etti. Hacısalihoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen’in Trabzon’da çok başarılı bir görev dönemi geçirdiğini belirterek aynı başarıyı Mardin Jandarma Komutanlığı’nda sürdüreceğine inandığını vurgulayarak yeni görevinde başarılar diledi. Hacısalihoğlu, Şen’e Trabzon’a hizmetleri anısına yağlıboya tablo takdim ederek teşekkür etti.
 
 “Her daim yanınızdayız”
 
Araklı İşitme Engelliler Derneğinden dernek başkanı Temel Cevahir, Fatih Demiray, Hacer Demiray, Semanur Çakır, Abdulkadir Çakır, Tuğba Cevahir ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görev yapan tercüman Kübra Çolak Demir Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden oldukça memnun kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Recep Çebi gençlerin taleplerini dinledi. Tercüman Kübra Çolak Demir’in eşliğinde taleplerini ileten Dernek Başkanı Temel Cevahir 70-80 adet üyelerinin bulunduğunu belirterek derneklerine yer bulunması hususuna değindi.

Belediye Başkanı Recep Çebi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Küçükdurmuş’a talimat vererek gençlere destek olunmasını belirtti. Dernek Başkanı Cevahir ve beraberindekiler çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Başkan Çebi konuşmasında; ”biz her daim vatandaşlarımızın ve gençlerimizin yanındayız. Gücümüz yettiğince hemşehrilerimizin tüm dertlerine derman olmak bizim görevimizdir. Araklı İşitme Engelliler Derneğinin ziyaretinden son derece memnuniyet duydum. Kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
“Projeyi destekliyoruz”
 

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz’den Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na ziyaret. Çamoluk bölgesinde organik tarım havzası oluşturma projelesini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Düz; öncelikle bölgenin organik ürünü siyez buğdayı ile çalışmaların startını verdiklerini ifade etti. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Çamoluk bölgesinin tarımsal ürünlerinde organik üretimi desteklediklerini ve proje sürecini yakından takip ettiklerini vurguladı.
Editör: TE Bilisim