Dün sürpriz bir isim daha vardı ve Doç. Dr. Süleyman Güven de milletvekili adaylığı için istifa konusunda kararını verdi. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ile Seyit Hisoğlu’nun da doktor olduğu gerçeği ortaya çıktığına göre doktor aday adaylarının sayısı daha da artacaktır.

Gümüş İstifa Edebilir

Trabzon’dan doktorları ve mühendisleri saydık. Peki AK Parti de bayanlarda kim aday adayı olacak. Partinin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve il kadın kolları eski Başkanı Havva Gümüş’ün adaylık için istifa edebileceği yönünde bilgiler geldi. İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ile İl Başkan Yardımcısı Arzu Yalçınalp de kadın aday adayları arasında olabilir.

Zeki Özbak Ve Beton Helva

Beton Helva denince akla Zeki Özbak gelir. Gülen yüzü ile çok özel müşterileri ve dostları vardır. Dün kendisiyle sohbet edeken Hasan Basri Halisçelik işyerine geldi. Zeki bey de bize çok yakın arkadaşlarını saymaya başladı. 40 yıllık dostum Hasan Gençoğlu’dur dedi ve Bodrum’da olduğunu söyledi. Haşim Sayitoğlu, Erda Aygün ve İsmail Sarı ile de yakın dost olduklarını aktardı. Hasan Basri Halisçelik’i de unutmadı. Ancak Hasan Basri’yi en son yaşadığı için de Çelik sitem etti: ‘İşte bak, bizi as kadroya bile almadı’ Espri ayrı, gerçekten Trabzon’un Türkiyeye sunduğu marka Beton helva. Bu markayı yıllardır korudukları için Hem Özbak hem de Aktürk ailelerine teşekkür ediyorum ve Zeki Özbak’ı da kutluyorum.

Beşyıldız’ların Acısı

Gazeteciler Gürhan Beşyıldız’ın sevgili babası, Turgay Beşyıldız’ın amcası Hikmet Beşyıldız vefat etti. Cenazesi dün öğleyin Rize Fındıklı Merkez camisinden son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

 “17 Kilometrenin Dökülmesini İstiyoruz”

Trabzon Bahçekaya Dernek Başkanı Orhan Bal betonlama çalışmaları ile ilgili konuştu. Bal mahallelerine beton istediklerini ifade ederek; “ Sayın AK Parti il Başkanı Haydar Revı Trabzon’da betonsuz Mahalle yolu kalmayacak diyor adil bir şekildeki mi dökülecek. Bahçekaya Mahallesi’nin toplam grup yolu asfaltlı Dahil 17kilometre.  Bu yolun 600 metre Betonu hazır dökülecek Sayın Başkan Haydar Revi’yi Bahcekaya Derneği olarak mahallemize davet ediyorum.  Gelsin beraber gezelim görsün biz o kadar belediye başkanlarına gidip derdimizi anlattıysak hep ektiler bizi.  Biz toplam gurup yolu dahil 17 kilometrenin dökülmesini istiyoruz” dedi.

Gedikli Ziyaretlerini Sürdürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli şehri ekibi ile karış karış gaziyor. Gedikli hem mahalle muhtarlarını ziyaret ediyor. Muhtarlarla sorunları konuşan Gedikli vatandaşı dinliyor. Gedikli aynı zamanda kurum ve kuruluşlara da çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor. Gedikli ve ekibi son olarak Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü s Aydın Gedikli’yi makamında ziyaret etti. Gedikli açıklamasında; “Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürümüz sayın Aydın Gedikli beyi makamında ziyaret ederek istişare de bulunduk” dedi.

Afrin’den Rize’ye Köprü Kuruldu

"İyidere'den Afrin'e Kardeşlik Köprüsü" projesi kapsamında Hatay'ın Altınözü ilçesindeki kamplarda kalan Afrinli 74 çocuk, Rize'ye geldi. yidere Kaymakamlığı ile İyidere Belediye Başkanlığı tarafından uygulanan proje çerçevesinde Rize'yi ziyaret eden öğrenciler, ilçe merkezinde Kaymakam Orhan Altun ve Belediye Başkanı Ahmet Mete tarafından karşılandı. Çocuklar, evlerinde misafir olacakları gönüllü ailelerle buluştu. Altun, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 ay önce çocukları yaşadıkları yerde ziyaret ederek, vakit geçirdiklerini söyledi. Proje kapsamında çocukları Rize'de misafir etmek için harekete geçtiklerini anlatan Altun, "Kentimize 10 öğretmen nezaretinde gelen 74 öğrencimiz, gönüllü ailelerimizin evinde misafir olacaklar. Bu da kardeşliğimizin pekişmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

KTÜ’de Kongre Düzenlenecek

Trabzon'da, yoğun bakımla ilgili gelişmelerin paylaşılacağı "2. Karadeniz Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi"ne 29 ilden 600 katılımcı iştirak edecek. Karadeniz Yoğun Bakım Hemşireliği Derneği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) işbirliğinde organize edilen kongre, 25-27 Nisan'da Trabzon'da düzenlenecek. Yoğun bakımla ilgili gelişmelerin paylaşılacağı, sorunların tartışılacağı ve çözüm önerilerinin üretileceği kongre kapsamında konferans ve paneller yapılacak. Yoğun bakım hemşireliğinin pek çok alanını kapsayan bilimsel programa 29 ilden toplam 600 yoğun bakım hemşiresi ve öğrenci hemşirenin katılımı bekleniyor. Kongrenin açılış programı yarın saat 09.00'da KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.
Editör: TE Bilisim