Erdoğan'ı Trabzon ziyaretlerinde yalnız bırakmayan Trabzonlu damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da dün Trabzon'a geldi.
Kendisini Trabzon protokolü havalimanında karşıladı.
 
Sorun 1 Günlük Çözüldü
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon programı nedeniyle dün Trabzon Meydan Parkı çevresinde adeta alarma geçildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyareti sırasında balkon konuşması yapabilme ihtimaline karşı güvenlik önlemleri aldı.  Şehirde en dikkat çeken ayrıntı ise trafik oldu. Polis ekipleri bölgede kuş uçurtmadı. Yol kenarlarında tek bir araç bile çektirmedi. Trafik hiç sıkışmadı. Trabzon halkı bu durum sonrasında; "Eziyet çekiyormuşuz. İstenildiğinde trafik rahatlatılabiliyormuş. Bundan sonra da aynı uygulamaların devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Güngör 9 Yıl Sonra
 
CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör İzmir'in Dikili ilçesinde dostlarıyla bir ataya geldi. Geliş sebebi ise en değerlisi olan oğlunu kaybedişinin 9. yılı olmadı...
Başkan Güngör buluşmayı şu notla paylaştı: "Bugün Sevgili İlknur ve Sevgili oğlum Onur'umu yitirişimin 9. yılı geride kaldı. Onların anısına Dikili'de, çok sevdikleri arkadaş ve dostlarıyla bir arada olduk ve lokma döktürdük. Eski günleri ve geçmişin güzelliklerini konuştuk. Saygı, sevgi ve özlemle onları yad ettik. Her gün daha büyük bir özlemle sizleri arıyorum. Asla unutmayacağım.."
 
Ustaömeroğlu'nun Lamba Uyarısı
 
Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu da trafik konusunda çözüm önerisinde bulundu: "Havalimanından Yomra'ya kadar olan güzergahta sadece yayalar için koyulan trafik lambaları sıkışıklığın sebeplerinden biridir. Buralarda lamba yerine acilen geçici demonte üst geçit yapılması gereği vardır. Bunu bir süre önce bir üst düzey yetkilimizle de paylaşmıştım. Ama bu güne kadar bir arpa boyu adım atılmadı. Şehirlerarası trafiği üstelik hiç kesintiye uğramaması gereken bir bölgede yaya trafik lambası ile durdurmak kimin fikridir merak ediyorum."
 
MÜSİAD'ın formaları
 
MÜSİAD Trabzon Şubesi’nin bu hafta yapılan toplantısında yönetim kurulu üyeleri Trabzonspor forması giyerek toplantı yaptı. Toplantı fotoğrafını sosyal medyada büyük ilgi toplarken geçtiğimiz gün çalışanlarına 300 forma alan iş adamı Çelik Hekimoğlu’nun yönetim kurulu üyelerine forma hediye ettiği öğrenildi. MÜSİAD Trabzon Şubesi Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu, "Bu haftaki MÜSİAD yön.kurulu Toplantımızı üyemiz Fanus gıda sahibi Uğur Haliloğlu'nun işyerinde yaptık. Ardından şubemizde Trabzonspor formalarımızla her sezon olduğu gibi bu sezonda Trabzonsporumuzun yanında olduğumuzu göstermek için toplantımızı formalarımızla gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
 
En İdeal Yer
 
Müslim Tokgöz Şehir Hastanesinin yeri için, "En ideal alanın Numune hastanesi ve Avni Aker Stadyumunun bulunduğu konumdur. TOKİ bu alana derhal bir AVM kondurmanın karlı hesaplarını yapmasın. Biraz da halka ve kamuya hizmet için düşünsün. Şehir Hastanesinin adı üstünde şehirde olması, şehrin merkezinde bulunması esastır.Umarım görüşlerim dikkate alınır ve çok hayırlı bir proje bu önerdiğim alanda gerçekleşir."
 
Görev Şentürk’e Verildi
 
Trabzon Araklıda İzzet Erbay'dan boşanan Demokrat Parti Araklı İlçe Başkanlığına İsmail Hakkı Şentürk getirildi. İsmail Hakkı Şentürk atamayla başkanlığa getirilmişti.  Demokrat Parti yeni parti binasında kongreye gitti. kongreye tek aday olarak giren İsmail Hakki Şentürk delegelerin tamamının oyunu alarak demokrat parti araklı ilçe başkanı oldu. Büyük bir katılımla yapılan kongre Sonra sı Şentürk yaptığı açıklamada “bugünkü kongremize gelen herkese teşekkür ederim dedi. Bilsinler ki Demokrat Partiyi hak ettiği yere taşıyabilmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Bayrağı Teslim Almaya Hazırım
 
AK Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Zeki Avni Usta’nın 3.dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamayacağı kongrede Teşkilat Başkanı Yaşar Falcı ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Falcı yaptığı basın açıklamasında; “Gönül vermiş olduğum partime hizmet yolunda bu yeni dönemde ülkeme ve  halkıma daha iyi hizmet edebilme adına ilçe kongresi için partimin de uygun görmesi halinde bayrağı teslim almaya hazırım. 19 Ağustos’ta başlayacak olan kongrelerimizin tüm insanlığa hayırlar getireceğine inancım tamdır" ifadelerini kullandı.
 
Öztürk Devam Edecek
 
Edirne’de 4,5 yıldır İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapan Çaykaralı Muhammet Öztürk, 42 yıllık görev süresini tamamlayarak emekliye ayrıldı. Edirne İl Genel Meclisi toplantısına katılarak veda konuşması yapan Öztürk, “Emekliye ayrılıyorum ama Edirne’den ayrılmıyorum” diyerek bundan sonraki yaşamına üniversitede akademisyen olarak devam edeceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim