Karşıyaka durağının itibarına zarar verilemeyeceğini söyleyerek, ‘Durağımız müşterilerine en güzel hizmeti veriyor. Telsiz ve telefon sistemi ile birlikte yollarda bekleyenler hem Karşıyaka hem de diğer duraklardaki sürücülere bildiriliyor. Ve müşteri memnuniyeti önde tutularak hizmet veriliyor. Duyarsız kimse davranamaz, buna yönetim olarak asla müsaade etmeyiz’ dediler.
 
Aksoy’un Acısı
 
Trabzon Belediye Meclisi eski üyesi Fahrettin Aksoy amcaoğlunu kaybetti. Aksoy konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: ‘’Amca oğlum, can kardeşim Sn. Vecihi Aksoy,geçirdiği iş kazası sonucu hakka yürümüştür.Cenazesi dün Yomra-Demirciler köyünde,kılınan öğle namazına müteakiben aile kabristanlığına defnedildi.’’ Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun, Aksoy ailesinin başı sağolsun.
 
PTT’den Fındığa Özet Fiyat!
 
Bu yıl fındık üreticisinin keyfi hoş değil. Üreticinin bu sıkıntısının farkında olan PTT güzel bir uygulamaya imza attı. Giresun PTT Başmüdürlüğü Giresun'dan fındık gönderilerine özel indirim uygulayacak. Giresun PTT Başmüdürü Osman Tekin, yaptığı açıklamada, yöresel ürün olan Giresun fındığının tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Giresun'dan sevdiklerine fındık göndermek isteyenlere kargo ücretlerinde Giresun'a özel yüzde 25 indirim uyguladıklarını aktaran Tekin, "Fındık göndermek isteyen Giresun halkı 11 Eylül - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Giresun'un her yerinden fındıklarını yüzde 25 indirimli olarak PTT işyerlerinden gönderebileceklerdir." dedi.
 
TESOB’tan Tam Destek
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen'i makamında ziyaret etti. Bir süre önce Trabzon'a atanan Şen ile bir araya gelen Kara, görüş alışverişinde bulunarak, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Trabzon esnaf ve sanatkarının her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu belirten Kara, "Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Esnaf ve sanatkar teşkilatları olarak çalışmalarınıza destek vermeye hazırız." dedi. Şen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta ticari taşıt denetimleri olmak üzere her konuda TESOB'un çalışmalarına ellerinden gelen desteği vereceklerini vurguladı. Ziyarette TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu da hazır bulundu.
 
Çayda Ödeme Tamam
 
ÇAYKUR Genel Müdürlüğü, ağustos ayında satın alınan yaş çay bedellerinin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını bildirdi. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2. sürgün yaş çay döneminde, ağustos ayı içerisinde üreticilerden 45 bin 178 ton yaş çay satın alındığı belirtildi. Karşılığında 99 milyon 370 bin liranın bugün itibarıyla üreticilerin banka hesabına aktarıldığı ifade edilen açıklamada, üreticilerin paralarını yarından itibaren çekebilecekleri kaydedildi.
 
Enine Boyuna Kanuni
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Medeniyet ve Kültür Derneği, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek “Şehzade Şehirler – Dünyaya Hükmeden Sultan Kanuni” biyografik konferansı Trabzonlularla buluşuyor. Millî ve manevi değerlerimizin sahiplenilmesi, edebiyatımızın önemli bir dalı olan biyografinin gençler tarafından öğrenilmesi, özellikle gençlerimizin, ülkemiz ve dünya için önemli olan şahsiyetleri kendilerine rol model almaları hedefinden yola çıkan “Gençlerle Tarihin İzinde Şehzade Şehirler” projesi kapsamında “Kanuni Sultan Süleyman”ın hayatı biyografik bir dille gençlerimize sunulacak. Edebiyatımızın önemli bir dalı olan biyografiye dikkat çekilerek gerçekleştirilecek programda Kanuni Sultan Süleyman tüm yönleri ile Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel’in sunumu ile Trabzonlulara anlatılacak.
 
Turgut Kahraman Aday Olacak Mı?
 
AK Parti Genel Merkezi’nin Şalpazarı’nda Zeki Çabuk’u aday göstermesinin ardından İlçe bir türlü durulmuyor. Şalpazarı’nda çok sevilen Murat Topkara’nın görevine devam etmesi beklenirken bir başka ismin aday gösterilmesini içine sindiremeyen çok sayıda partili, Topkara’ya, “aday ol” baskısı yapıyor. AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanlığı görevini halen sürdüren Murat Topkara sessizliğini korurken, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak İlçe Kongresinde Zeki Çabuk’un karşısına çıkabilecek muhtemel isimler de konuşuluyor. Bu isimlerden biri de Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman. Dernek Başkanı Turgut Kahraman’ın, Topkara’nın aday olmaması halinde Kongreye liste verebileceği iddia ediliyor.
Editör: TE Bilisim