Peki Kınalı’nın ‘sicili bozuk’ dediği isimler kim… İşte o isimler: Prof. Dr. Cenap Sancar KTÜ, Gürol Ustaömeroğlu İnşaat Mühendisleri Odası, Mustafa Yaylalı İnşaat Mühendisleri Odası, Hamza Ertunga Peyzaj Mühendisleri Odası, Ercan Şen Şehir Plancıları Odası, Adnan Taç, Sanatevi Temsilcisi. Öte yandan Kınalı’nın ‘sicili bozuk’ ifadesi üzerine Meclis Üyesi Turgay Şahin Kınalı’nın bu ifadesinin son derece yanlış olduğunu ve meclisten özür dilemesi gerektiğini ifade edince Kınalı, sözlerinin arkasında olduğunu söylemişti. Oturumu yöneten AK Partili Meclis Üyesi Nusret Onur da Kınalı’ya ‘Yanlış bir ifade katılmıyorum, şanssız bir ifade kullandınız’ deyince Seyfullah Kınalı ‘Evet sicilleri bozuk isterseniz konuyu açalım’ demişti. Bunun üzerine Onur, müdahale ederek konuyu kapatmıştı. Şimdi Oda başkanları  ‘sicili bozuk’ sözlerine nasıl tepki verecekleri merak ediliyor.
 
Çabuk’un yerine kim meclis üyesi oldu?
 
Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanlığına seçilen Zeki Çabuk, belediye meclis üyeliği görevinden istifa etti. Zeki Çabuk’un yerine yedek üye Yaşar Karagöz yeni meclis üyesi oldu.  Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, meclis toplantısında Yaşar Karagöz’e hayırlı olsun dileklerini ileterek, “İnşallah hep birlikte güzel çalışmalar gerçekleştiririz” dedi.
 
Başkan Erener Hastaları Ziyaret Etti
 
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele Devlet Hastanesini ziyaret ederek, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.  Belediye Başkanı Tolga Erener, "Hastalık ve sağlık insan için. Hastanemizde tedavi gören tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum. Hasta ve yakınlarına moral ve motivasyon vermek için ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi biz hemşerilerimizin yanındayız. Görev yapılması gerekiyorsa, en başta insan sağlığı için, insan refahı ve huzuru ön planda tutularak yapılmalıdır. İhtiyaç duyulduğunda insanımızın iyi gününde ya da kötü gününde yanında olabilmenin gerekli olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Beşikdüzü’nde Türkeş Sergisi
 
Merhum Alparslan Türkeş’in doğumunun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, Beşikdüzü Ülkü Ocakları tarafından Ali Şükrü Bey Kültür Merkezinde ‘100 Yaşında 100 Fotoğrafla Alparslan Türkeş’ adlı fotoğraf sergisi düzenlendi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Beşikdüzü Ülkü Ocağı Başkanı Doğukan Zıp ‘Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Beşikdüzü'nde birçok faaliyetler gerçekleştirdik. Bizler onun fikirlerinin, düşüncelerinin, hedeflerinin, gayelerinin yılmaz savunucusu olan evlatları olarak Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyi gece gökyüzüne çıkıp yol gösteren yön tayin eden bir kutup yıldızı misali olarak adlandırmaktayız” dedi.
 
Açılışa Katıldı
 
Yeşilay Rize Şubesi açıldı. Türkiye Gençlik Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Yeşilay Rize Şubesinin açılışına katıldı. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Yeşilayın bütün bağımlılıklarla mücadele ettiğini söyledi. Özellikle gençleri bağımlılıklardan korumanın önemine işaret eden Erdoğan, "Çünkü yakalandıktan sonraki mücadele daha fazla zahmet gerektiriyor ama yakalanmadan önceki koruma gayreti çok daha verimli, çok daha isabetli oluyor." dedi. Erdoğan, Yeşilayın son dönemde, özellikle çocukları, gençleri hedefleyen çalışmalarını takdirle izlediğini vurgulayarak, "İnşallah Rize'deki bu mekanın da katkısıyla buradaki çalışmalar çok daha üst düzeyde devam eder. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.
 
Kahramanları Andılar
 
Çaykaralı Eğitimciler Sarıkamış´a gitti. 15-22 Aralık 1914 tarihinde Sarıkamış´ta Donarak Şehit olan 60 000 Mehmetciğimizi anmak üzere Çaykara İlçemizden bir grup Öğretmen Sarıkamış´a gitti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Çelik, Çaykara Halk Eğitim Merkezi Müdürü Numan Tuncer,Çaykara Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik İle Çaykara İlçemizde Görev yapan öğretmenler katıldılar.
 
Seçim Heyecanı
 
Trabzon Araklı Otomobilciler ve Esnaf Odasında Seçim heyecanı yaşanıyor.  Araklı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlık Seçimleri 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak. 454 üyenin bulunduğu oda seçimlerinde Mevcut Başkan Yusuf Gümüştaş ve Araklının yakından tanıdığı Coşkun Kınalıoğlu yarışacak.
Editör: TE Bilisim