İşte o valilerden birisi Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu idi. Ustaoğlu’nun Bitlis’te veda ziyaretlerine katılan Ahmet Külekçi, Trabzon’da göreve başlarken de onu karşılayarak bir süre sohbet etti. Külekçi, ‘İsmail valim bize büyük destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum’ dedi.
 
Aktürk’ün Amca Acısı
 
Türkiye   Muhtarlar  Konfederasyonu Genel Başkanı  Bekir Aktürk  bir süredir rahatsız  olan  amcası  Abdurahman Aktürk  hayatını  önceki gün kaybetmişti. Trabzon Muhtarlarının da   kurucu  başkanı olan   Bekir Aktürk amcası Abdurahman Aktürk’ü  son   yolculuğuna  Soğuksu  merkez  camiinde  kılınan  ikindi namazı sonrası  uğurladı. Cenaze törenine Trabzon  Büyükşehir Belediye  Başkanı  Dr. Orhan Fevzi  Gümrükçüoğlu  Ortahisar  Belediye  Başkan vekili  Kemal  Çoban   siyasi parti temsilcileri   çok sayıda  STK  temsilcisi    muhtarlar  ve  vatandaşlar  katıldı.
 
Akçaabat’a İncehasan
 
Trabzon’un Akçabaat ilçesinde seçim ateşi yandı. AK Parti gibi MHP’de hareket halinde. MHP, Şefik Türkmen’in girmeyeceği bir seçimden kazanarak çıkmak istiyor. MHP’nin aday adaylığı için hazırlıklarını yapan ve aday adayı olan Hasan İncehasan’da görev verilmesi halinde en kapsamlı seçim çalışmasını yapacağını ifade etti. Ülkücü camiada sevilen isimlerden olan İncehasan’a girdiği bu kutsal yolda başarı diliyoruz.
 
MHP’de İstişare
 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ankara’dan gelen yöneticileri partinini, İl, Ortahisar, İlçe Başkan ve yöneticileri ve Belediye meclis üyeleri ile birlikte yerel seçim öncesinde istişare yaptılar. Seçimlere her merkezde iddialı girileceğini söyleyen Genel merkez yöneticilere Ankara’nın da nasıl bir katkı yapabileceği aktarıldı. İlçe başkanları yaşadıkları sorunları aktardı. Aday adaylığı için isimlerinde konuşulduğu toplantının seçimlerden önce yenilenmesi de gündemde.
 
Sancak’ın Konukları
 
Mustafa Sancak. Ankara’ya gidipte çayını içmeyen Trabzonlu yoktur. İşte Bahçelievler 7.cadde Mado Pastanesi. Mustafa Sancak, Trabzonlu ünlü iş adamı Tufan Aydoğan ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Osman Çavuşoğlu. Trabzon’daki tüm dostlara selam ve sevgilerini sunuyorlar.
 
Çarşıbaşı’nda anket ne diyor?
 
  Yerel seçim atmosferine girdiğimiz bu günlerde anketlerde devam ediyor.  8720 numaralı hattan 22 Ekim Tarihinde SMS ile yapılan ankette “Yerel seçimlerde Çarşıbaşı Belediye Başkanı sizce kim olmalı? Sorusu soruldu. Saat 21.00’e kadar süresi olan ankete cevap verenlerin % 64’ü mevcut Başkan Coşkun Yılmaz’ın adını yazarken geriye kalan % 36 ise dört farklı kişinin adını yazdı.
 
Sadık Aydın Yeniden Başkan
 
Vakfıkebir Gülbahar Hatun Anadolu Lisesinde Okul Aile Birliği Toplantısı yapıldı. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda başkanlığa yeniden Sadık Aydın seçildi.  Başkan Sadık Aydın yatığı konuşmada;  “Veliler olarak okuldan, öğretmenlerimizden beklediğimiz duyarlılığı sizlerinde göstererek çocuklarınıza yardımcı olmanız gerekmektedir. Öğretmenlerimize ve idarecilerimize güvenin. Peşin yargılı olmayın. Okulumuza Katkılarından dolayı ilçemizdeki işadamlarımıza ve özellikle her zaman bizlerin yanında olan ve desteğini hiç bir zaman esirgemeyen çok değerli Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.  Okul Müdürü Kadri Alay  ise, “ Eğitim tek aşamalı bir olgu değildir. Hem öğrenciler hem eğitim kurumu hem de aile bu işin parçasıdır. Bu üç sacayağını birbirinden bağımsız düşünmek doğru değildir” dedi.  Sadık Aydın başkanlığında oluşturulan Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Fevzi Çalışkan, Resul Özoğlu, Zekai Kamiloğlu, Emrah Karahan.
 
Eyüpoğlu Anıldı
 
Bilgelikler ustası; yazar araştırmacı ve çevirmen İsmet Zeki Eyüboğlu, ölümünün 15 yılında Maçka'da, aile mezarlığında saat 11 de anılacaktır. Taka gazetesi olarak bizlerde, merhum üstadımıza  rahmet, aile yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Editör: TE Bilisim