Tayyip Erdoğan tarafından yeniden aday ilan edilen Sağıroğlu bu bilinçle seçimlere hazırlanıyor. Yenilenen Belediye binasında vatandaşları ve muhtarları dinleyen Sağıroğlu, anında çözüm üretiyor. sadece hizmet noktasında alt yapı çalışması getirmekle kalmıyor bütün gücüyle brilikte vatandaşın acıda sevinçte yanında olmaya devam ediyor. Son bir haftadır Kaşüstü’ne ağırlık veren Sağıroğlu, Dalçık çalışması ve kanalizasyon çalışması için de ‘Sabırlı olacağız ve gelecek 50 yıllık alt yapı çalışmasını tamamlayacağız’ diye konuşuyor.
 
Kızılay Ortahisar Şubesi Kuruldu
 
Türk Kızılayı teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılay’ı Ortahisar Şubesi 50 kişilik kurucu üye  ile birlikte Ortahisar  Şubesini kurdu. 2019 yılı Ocak ayı itibariyle kuruluşu tamamlanan Türk Kızılay’ı Ortahisar Şubesi Başkanlığına M.Zübeyir Efendioğlu getirildi. Efendioğlu, Kızılay Trabzon Şubesinin Kuruluşunda Kurucu Kurul ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde de bulunmuştu. Türk Kızılayı Ortahisar Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: M.Zübeyir Efendioğlu, Hüseyin Karakolcu, Arslan Malkoç,  Enes Aslan, Hüseyin Tüysüz.
 
Yusuf Çavdar’ın 13.Ölüm Yıldönümü
 
İstanbul İspark’tan Cevdet Akyüz yazmış: Akoluk eski Belediye Başkanı Yusuf Çavdar’ın 13.ölüm yıldönümü. Nurlar içinde yatsın.’ Yanına da merhum Osman Aslan, Burhat Atalar ve Murat Altıntaş gibi değerlerin fotoğraflarını eklemiş. Duygulandık ve rahmetle andık.
 
Taziye Ziyareti
 
Trabzon TÜRKAV yönetimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın eşinin vefat etmesi nedeniyle Trabzon KKTC Başkonsolosuna taziye ziyaretinden bulundu. KKTC Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden yaptığı konuşmada teşekkür ederek ‘Ziyaretinizle acımızı paylaşarak bizlere güç verdiniz. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı’na Teşekkür ediyoruz’ dedi.
 
SKM’nin Kahramanları
 
AK Parti Ortahisar İlçe teşkilatı seçim koordinasyon merkezini faaliyete geçirdi. SKM siyasi tecrübesi bir hayli fazla olan Hayrullah Baytar’a emanet edildi. Baytar’a kaptanlıkta ise siyasette bir çok başarılara imza atan Yusuf Haldızoğlu yardımcı olacak. Belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç’in programlarını büyük bir titizlikle hazırlayan Haldızoğlu gerek SKM Başkanı Baytar gerekse ilçe başkanı Temel Altunbaş’la koordine halinde güzel projelere imza atıyor.
 
Sarı Kapı Kapı Broşür Dağıtıyor
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi muhtar adayı Mahmut Sarı, seçim çalışmaları kapsamında mahallede ki evleri kapı kapı gezerek hem hal hatır soruyor, hem broşür dağıtıyor hem de yapacağı projeleri anlatıyor.
 
Öztürk Harıl Harıl Çalışıyor
 
Ortahisar Belediye Meclis üyesi aday adayı Abdurrahman Öztürk, çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Öztürk, görevi dolayısı ile ilçenin 85 mahallesinin kanaat önderleri ve ihtiyar heyeti ile çok sıkı temaslarda bulunan bir isim. Herkes tarafından da çok sevilir. Öztürk, görevini de adil eşit şekilde yapar. Belediye meclis üyeliği aday adaylığı çalışmalarını da görevini aksatmadan sürdüren Öztürk’ü yakın çalışma arkadaşı Cevat Değermenci’de bir an olsun yalnız bırakmıyor.
 
Tepe Uyardı
 
İl Sağlık Müdürlüğünce “Dünya Kanser Günü” etkinlikleri kapsamında Tuzcuoğlu Memişağa Parkında farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak amacıyla stant kuruldu.
 
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Kanser beraberinde getirdiği sağlık sorunlarının yanı sıra, maddi ve manevi yönden uzun süreli mücadele gerektiren bir hastalıktır. Ülkemizdeki son kanser verilerimizi genel olarak değerlendiğinde erkeklerde en sık görülen kanserler akciğer ve prostat kanseri iken, tütüne bağlı kanserler erkeklerde önemi önemini korumaya devam etmektedir. Kadınlarda en sık görülen meme kanseri, her 4 kadın kanserinden birisi olmaya devam etmektedir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda bağırsak (kolorektal) kanseri, üçüncü en sık görülen kanser türüdür. Dünya Kanser Günü” her yıl 4 Şubat günü; kanser ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak, kansere karşı mücadelede önemli bir adım olan doğru bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla dünya genelinde kutlanmaktadır.” diye konuştu.
 
Her Seçim Bölgesinde Seçime Gireceğiz
 
Saadet Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez bir otelde gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelerek seçim vaatlerini açıkladı. Seçimlerin birileri tarafından hizipleşmeye götürülmek istendiğini kaydeden Saadet Partisi Ardeşen belediye Başkan Adayı Sait Eksilmez, “Biz Saadet Partisi olarak kimseyle kavga etmeden projelerimizi açıklayarak birebir vatandaştan oy isteyerek bir seçim geçireceğiz Saadet Partisi olarak Türkiye’ nin her seçim bölgesinde tek başına seçime gireceğiz.  Biz 1 Nisan’ da belediyeyi aldığımızda 4 mega projemiz olacak. Kısa ve orta vadede bu projeleri tamamlamayı düşünüyoruz. Bu projeler içme suyu, enerji üretimi, çöp arıtma projesi ve hayvan barınaklarıdır” dedi.
Editör: TE Bilisim