Tanyıldız’a Veda
 

HÜRRİYET Gazetesi Bölge Müdürü Sinan Tanyıldız, son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir Adana Acıbadem Hastanesi'nde tedavi gören Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge Müdürü Sinan Tanyıldız, dün akşam satlerinde yaşamını yitirdi. Usta gazeteci için ilk tören Hürriyet Gazetesi Adana Tesisleri önünde gerçekleştirildi. Burada çalışanlardan helallik alınmasının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) önünde tören düzenlendi. Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Arif Dizdaroğlu, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Bekir Karakoca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ailesi, Tanyıldız'ın sevenleri ile bölgedeki gazeteciler katıldı. Tanyıldız Trabzon’da Karadeniz Gazetesinin kuruluş yıllarında Yayın yönetmeni olarak çalışmıştı.
 
Görev Akçay’a
 
23.08.2018 tarih ve 30374 sayılı resmi gazetede yayımlanan kararname ile Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına atanan Ayhan Yaman’dan boşalan Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı görevine aynı yerde grup müdürü olarak görev yapan İlhan Akçay atandı. Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığına atanan İlhan Akçay daha önce Hopa ve Akçaabat Vergi Dairelerinde Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı, Mardin Kızıltepe ve Trabzon Hızırbey Vergi Dairelerinde Vergi Dairesi Müdürü olarak görevlerde bulunmuş. Yaklaşık 3,5 yıldan bu yana Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü olarak görev yapan İlhan Akçay Mayıs 2018 itibariyle Vergi Dairesi Başkanı olarak atandı.
 
Özcan Sahaya İndi
 
Saadet Partisi Trabzon milletvekili adayı Sayın Murat Özcan, seçim çalışmalarına mahalle teşkilatlarını ve sakinlerini ziyaret ederek başladı. Yeni dönem seçim sisteminin getirdiği partilerin seçim işbirliği yapabilmeleri sayesinde “0” barajın gerçekleştiği ve Saadet Partisine baraj geçemez endişesi nedeni ile oy vermekten çekinen seçmenlerin, artık böyle bir endişe taşımaması gerektiğini dile getiren Milletvekili adayı Murat Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“ Seçim çalışmalarımıza Mahalle teşkilatlarımızı ziyaret ederek başladık. Bu ziyaretler esnasında mahalle sakinleri ile de buluşma fırsatımız oluyor. Vatandaşımızın seçimle ilgili merak ettiği bazı konularda da kendilerine gerekli izahatları yapma fırsatımız oldu. Seçim işbirliği nedeni ile baraj konusunun ne olacağı sorusu en çok sorulan sorulardan oldu. Bilindiği üzere Saadet Partisi, CHP, İYİ Parti ve DP seçim işbirliği yaparak “Millet İttifak” adı ile seçime girecek. Şunu da belirtmek isterim ki her ne kadar seçim işbirliği şeklinde oylar toplam olarak değerlendirilecekse de, her parti seçim pusulasında kendi amblemi ile temsil edilecektir. Yani Saadet Partili seçmen, oyunu Saadet Partisinin ambleminin altına mühür vurarak vermiş olacak. Bu izahatı hem bilgilendirme hem de bazı spekülatif söylemlerin yanıltıcı ve aldatıcı olduğunun bilinmesini istediğimden dile getirmiş bulunmaktayım. Trabzon halkına bu seçimlerde Saadet Partisine oy verdiğinde, çatışma ve kavganın olmadığı, üreten ve işsizine iş imkânı bulan bir Türkiye’yi kendi elleriyle oluşturmuş olacaktır” dedi.
 
 “Ağababalarını da yeneceğiz”
 
Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli dövizlerin yükselmesi ile ilegili paylaşımda bulundu. Gedikli birlik olmaya vurgu yaparak; “Bu gece kimler, hangi şirketler, hangi bankalar yurt dışına yüklü miktarda döviz kaçırdı? Devletimiz bunların isimlerini tek tek kamuoyuna açıklamalıdır. Türk Milleti olarak dün gece yurt dışına on milyarlarca dolar kaçıranları bilmeliyiz. Operasyon büyük. Seçime kadar suni artışlarla kriz çıkarmak derdindeler. Ölümden korkmayan bu milleti para ile teslim almaya çalışıyorlar. Bu Aziz Millet; DEAŞ, PKK,DHKP-C’li itleriniz bir olmuş onları yenmiş, 15 Temmuz’da FETÖ’yü ezmişiz. Şimdi bu karaktersizlerin ağababaları ekonomik darbe deniyorlar. Sıra ağababalarına geldi, ağababalarını da Yeneceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Minikler Türkiye Finalinde
 
Türkiye Halkoyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen bölge yarışmasında Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü minikler kategorisinde 2. oldu.19-21 Nisan tarihlerinde Ordu ilinde düzenlenen bölge yarışmasında Trabzon’u temsil ederek 2.'lik alan Akçaabat Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bu sonuçla Kulüpler arası halk oyunları minikler geleneksel (düzenlemesiz) dal Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
 
Öğrenciler Yaşlıların Sofrasına Konuk Oldu
 
Gümüşhane'de Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) kalan öğrenciler, ramazan ayı dolayısıyla yaşlıların sofralarına ortak oldu. Şiran ilçesindeki kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, iftarlarını önceden belirledikleri ve yalnız yaşadıkları tespit edilen yaşlılarla yaptı. Öğrenciler, yurtta hazırladıkları yemekleri ve yardım kolileri ile birlikte Şiran'ın Sarıca köyünde ikamet eden Süleyman ve Hanife Mallı ile ilçe merkezindeki Nazir Cambaz'ın evine konuk olarak birlikte iftar açtı. KYK Gümüşhane İl Müdürü Mücahit Atalay, ramazan ayında öğrencilerin yaşlılarla gönül köprüsü kurduğunu söyledi. Ramazan ayındaki yaşlı ziyaretlerinin Osmanlı kültüründe de var olduğunun altını çizen Atalay, "Öğrencilerimiz, yaptıkları yemek ve tatlılar ile ramazan kolilerimizi yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek onlara ikram ettiler. Birlikte iftar yaptılar. Evlerinin ve kalplerinin kapılarını sonuna kadar öğrencilerimize açan yaşlılarımızdan Allah razı olsun." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim