Ayvazoğlu’na İtiraz İçerden Geldi!

Trabzon AK Parti’nin içinde etkin görevlerde bulunmuş bir yönetici aradı. Trabzon Turizm il müdürlüğüne Ali Ayvazoğlu’nun atanmasına itiraz etti. Bu atamanın Ayvazoğlu’na da haksızlık olduğunu söylerken, ‘Ali kardeşim nasıl turizm il müdürü yapıldı? Bu atama AK Parti’nin bir ataması olamaz. Uzun zamandır Trabzon’da yeğenimin İstanbul’a tayini için uğraş veriyoruz. Bize denen şu, ‘Memurlukta 2 yılı doldurmadı. Peki 2 aylık memuriyeti olan Ayvazoğlu nasıl il müdürü yapıldı. Böyle yaparsak AK Parti misyonuna zarar veririz.’ dedi. 


Bayraktar ‘A Vefa Yok Mu?

Aynı yönetici bir başka sitemde daha bulundu. Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Avrasya Üniversitesi’nin yapımına büyük katkı sağladığı, ancak mezuniyet töreni için davet edilmediğini söylerken, ‘Vefa nerede, Sayın Cumhurbaşkanımız Bayraktar’ı yanından ayırmazken, Avrasya’nın yaptığı kabul edilebilir değildir’ diye konuştu.


Emekliye Müjde Var

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından kamu çalışanlarını bir bayram hediyesi daha bekliyor. Memur, memur emeklisi ve işçi emeklileri temmuz ayında zamlı maaş alacak. Kamu çalışan ve emeklileri 1 Temmuz’dan itibaren maaşlarını yüzde 5 zamlı olarak alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de haziran ayı enflasyon rakamlarına göre fark alacak. Türkiye Emekliler Derneği’nin hesaplamalarına bağlı yılın ilk beş aylık enflasyon rakamlarına göre yüzde 3.14’lik bir zam söz konusu. 9.5 milyon SGK ve Bağ-Kur emeklisi, haziran ayı enflasyonu eksi gelmediği takdirde maaşını yüzde 3.14 ve üzerinde zamlı olarak alacak. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaklaşık 5 milyon kamu çalışan ve emeklisinin temmuz ayında toplu sözleşmeden gelen yüzde 5’lik zammı alacağını belirterek “1 Temmuz 2016 itibariyle maaşlara yüzde 5’lik artış yansıtılmış olacak. 15 Temmuz’da maaşlar ödeneceği için aradaki 15 günlük fark maaşlara ilave olarak yansıtılacak” dedi. 

Haftaya Başlıyor

Gazeteci yazar Cevat Ocak’ın Ankara’daki ameliyatı başarılı geçmişti. Trabzon’a geldi. Şimdi evinde istirahat ediyor. Pazartesi gününden itibaren de aramızda olacak. Ocak’ı Yeşiltepe mahallesindeki evinde İş adamı Aziz Bahadır ve İbrahim İskender’le ziyaret ettik. Morali zirvede ve yarıya kadar getirdiği ‘Derin trabzonspor-2’ kitabını tamamlamak için de sabırsız.

Aydın, Tıp’ı Bölecek 

KTÜ’de en çok oy sahibi olan fakülte TIP Fakültesi. Burada Baykal, TIP kökenli olduğu için rahat. Üstelik rektörlüğü boyunca da oy hakkı olan en çok öğretim üyesi de TIP’a aldı. Baykal bu anlamda TIP’ta oyların yüzde 90’ını alacağına inanıyor. Rakibi Orhan Aydın ise TIP fakültesindeki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Her gün TIP’ta ve öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşmeler yapıyor. Seçimin kaderini TIP belirleyecek. TIP’taki seçim çalışmalarında çoğunluğun Baykal’ı desteklemesi, Baykal’ı şu yönde sıkıntıya sokuyor. Destekçisi kadar beklenti içinde olanlar var. Diğer fakültelerin aksine, TIP’da hocalar dekanlık, ABD başkanlığı, başhekimlik ve yardımcılık konusunda öyle çok talipli ki, bunların arasından Baykal, kimseyi küstürmeden kime görev sözü vereceği konusunda ciddi sıkıntıda.

Trabzon'da İki Hastane SBÜ'ye Bağlandı 

Türkiye genelinde bulunan 55 eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesine dönüştü. Trabzon’da da Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanarak üniversite hastanesi oldu.  Bu hastanelerde artık tedavi hizmetinin yanı sıra akademik faaliyetlerde de bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde önemle durduğu afiliye hastaneler projesi kapsamında İstanbul'da geçtiğimiz yıl kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne bağlanan hastanelerde normal tedavi hizmetleri devam edecek. Hastaneler üniversite öğretim üyeleri ile birlikte ortak kullanım alanı olacak. Böylece akademik ve teorik faaliyet yürüten akademisyen ve öğrenciler hastanelerde kolaylıkla çalışma imkanı bulabilecek.

Araplar Trabzon’dan Memnun Mu? 

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerleriyle de ilgi odağı olan Trabzon, son yıllarda Arap turistlerin konut ve gayrimenkul alımında gözdesi haline geldi. Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu "İlçemizde son 3 yılda 3 bine yakın konut yapıldı ve bunların yaklaşık 300-350'sini Arap turistler aldı. Bizim buradaki görevimiz ise onların tatil sürelerini uzatarak ekonomik girdiyi artırmak" dedi.



 
Editör: TE Bilisim