Muhalifler Radara Girdi

MHP’nin muhaliflerinin bir kısmı Çaykara’da cenaze merasiminde idi, bir kısmı ise Ankara’da toplantıda. 

Trabzon’dan uçağa binen bir arkadaşımız Ankara Esenboğa havalimanına indiğinde karşısında Trabzon’dan MHP’nin önemli isimlerinden Temel Korkmaz ile birlikte Hüseyin Kıran’ı gördü. Türkiye’nin neresinde olursa olsun her toplantıya katılan Korkmaz ve Kıran, Akşener-Aydın ve Oğan hareketini desteklemeyi sürdürüyor.

Geçmiş Olsun

Trabzon’un yetiştirdiği önemli edebiyatçılardan yazarımız Turan Bahadır, ağır kış şartları sebebiyle zatürre oldu. Tıp Fakültesi’nin 7’inci katında tedavi olan Bahadır’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Üçüncü’den Dayıya Son Görev

Kansere karşı verdiği savaşı kaybeden Trabzonlu eski PTT Genel Müdür Yardımcısı ve çalışma arkadaşımız Şükrü Üçüncü'nün dayısı Mahmut Eraslan son yolculuğuna uğurlandı. 

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki cenaze törenine eski Bakan Koray Aydın, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Demokrat Parti Trabzon İl Başkanı Ali Akar, MHP eski Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, CHP Trabzon eski İl Başkanı Güzide Uzun, CHP eski Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Merhum Eraslan'ın cenazesi Çaykara Merkez Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında aile kabristanlığında toprağa verildi.

Trabzon Uğurladı

Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk ile iş adamı Eyüp Aktürk’ün amcası Ömer Aktürk’ün cenaze namazı Soğuksu merkez camisinde kılındı. Cenaze merasiminin Trabzon içinden ve dışından, iş ve spor camiasından çok sayıda katılan oldu. Namaza katılanlar cami avlusuna sığmadı. Bekir ve Eyüp Aktürk taziyeleri kabul etti. 

Ağaoğlu Trabzon’dan Otobüs Kaldıracak

İşadamı Ali Ağaoğlu, Koray Kırcal ile evlenen kızı Sena için İstanbul Çırağan Otel'de yaptığı düğünün benzerini Uludağ'daki otelinde 3- 5 Mart tarihleri arasında yapacak. 

Almi Ağaoğlu'nun 3 Mart'ta doğum gününü de kutlayacağı düğüne, soyadı Ağaoğlu olan 6 bine yakın akrabasından 1500'ü katılacak.  

Trabzon ve Türkiye'nin çeşitli yörelerindeki akrabalarını uçak ve otobüslerle Uludağ'a taşıyacak olan Ağaoğlu, düğünde Karadeniz yöresi yemeklerinin ikram edileceğini, Karadenizli sanatçıların konserlerinde günlerce horon tepeceklerini söyledi. 

Erdoğan Unutmadı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinde, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani'nin Akyazı Stadının açılışının olduğu gün Trabzon'da helikopter ile yapılan gezi sırasında konuşulan yatırımın da gündeme geldiği öğrenildi.  

Türkiye’ye dönüşte, uçaktaki gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Trabzon'da yapmış olduğumuz Yüksek Düzeyli Stratejik Komite toplantısı sırasında Katar Emiri'ni helikopterle gezdirmiştim. O sırada kar mevsimiydi. Dağları gösterdiğimde, 'Buralarda kış turizmi çalışmaları var mı?' dediklerinde, 'Birlikte burada bazı yatırımlar yapabiliriz' dedim.” diye konuştu.

Beşikdüzü Yasta 

Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski başkanı Yüksel Dilli hayatını kaybetti. Yaklaşık olarak 20 yıl boyunca Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Dilli kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu. Dilli hastalığının ilerlemesi sonucunda tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. 59 yaşında hayatını kaybeden Yüksel Dilli bugün (20 Şubat Pazartesi) öğle namazına müteakiben Beşikdüzü merkez Çakmak Camiinde kılınacak olan cenaze namazının ardından Yeşilköy Mahallesi’nde toprağa verilecek. 

Güngör İddialı Konuştu

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör 16 Nisan yapılacak olan halk oylaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güngör, siyasetin Camilere, Kışlalara, Adliyeye, Okullara, Üniversitelere girdiğini belirterek, “Hayırlı Cumalar mesajlarını bile kestiler. Biz anayasa değişikliği için neden hayır diyeceğimizi tek tek vatandaşa anlatacağız. Benim bu konuda en ufak bir endişem yok. İnanır mısınız. 

Ak Partili seçmenlerin oylarıyla reddedilecek. Biz konuştuğumuz birçok Ak Partili arkadaşlarımız herkesle beraber konuşuyoruz sonuçta biz Trabzon’da yaşıyoruz. Birçok arkadaşımız bu anayasa değişikliğinin doğru olmadığını açık açık söylüyorlar.”

Aydın Ankara’dan Başladı

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın Ankara’da “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor" platformu tarafından düzenlenen geniş katılımlı programın ardından açıklamada bulundu.  Ankara’da tarihî bir programa katılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Aydın şöyle devam etti: 

“Niyet hayır akıbet hayır dedik bir araya geldik. Türkiye’nin birçok yerinden ülküdaşlarımız, Türk milleti sevdalıları demokratik tercihlerini ‘hayır’dan yana kullandığını dünyaya ilan etti. Ankara'da yakılan bu ateş Anadolu ve Trakya'nın en ücra köşelerine kadar yayılacaktır. Türk milleti bu sese ses verecektir.”

Kendilerinin “neden hayır” sorusuna tane tane yanıt verdiğini ve aynı biçimde “neden evet” diyenlerin de sebeplerini açıklamaları gerektiğini ifade eden Aydın “Vatandaşlarımızı teröristlerle bir koymak yerine gerekçelerini açıklamalılar. Bizim için ihanetleri tescillenmiş bir kesim dışında evet diyen de hayır diyen de bu vatanın hayırlı evlatlarıdır.” biçiminde konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim