Kitapçı’nın Acısı

Trabzon’a sanayicilerinden Emin Kitapçı’nın babası Mehmet Kitapçı 88 yaşında hayatını kaybetti. TTSO ve OSB yönetim kurullarında aktif görev alan Emin Kitapçı’nın babası Mehmet Kitapçı’nın evinde hayatını kaybetti. Merhum Mehmet Emin Kitapçı Cuma namazına müteakip Akçaabat Kirazlık Köyü’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defin edildi.  Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Trabzon’da Güvenlik Kırmızı Seviyede

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü 9 gün olan Kurban Bayramı nedeni ile kent genelinde güvenlik tedbirlerini artırdı. İl Emniyet Müdürlüğü almış olduğu kararlar ile tatil süresi boyunca vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde tatil süresi boyunca güvenliği üst seviyeye çıkarma kararı aldı. 

Kent Merkezinde bulunan iki alış veriş merkezinde (AVM) 24 saat esasına göre önlem alan İl Emniyet Müdürlüğü, AVM’lerin giriş ve çıkışları ile otoparklarda bulunan araçları kontrol edecek. Güvenlik tedbirleri kapsamında Atatürk Alanı ve civarı, Uzunsokak, Kunduracılar Caddesi, Kahramanmaraş Caddesinde görev yapan sivil polis sayısını da artırma kararı aldı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ise; bayram süresi boyunca bölgede kazaların önüne gece bilmek için Karadeniz Sahil Yolu ile şehir içi geçiş güzergahında sabit radarlar ile seyyar radar ile önlem alacağını duyurdu.

Maçka Şehitlerini Unutmadı

Maçka Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.  

Meclis toplantısında 19 Temmuz’da ilçede terör örgütü PKK tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan polislerimiz; İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat’ı isimlerimin yaşatılması adına olayın gerçekleştiği yerde şehitlerimizin isimleri yazılı çeşme yapımı gündemi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  

Meclis toplantısında konuşan Başkan Koçhan, yaptığı açıklamada; “İlçemizde yapılan hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Maçka Belediyesi olarak şehitlerimizin anısına olayın yaşandığı yerde çeşme yapma karar verdik. Şehit Polislerimiz İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat’ın isimlerini yer alacağı çeşmeyi en kısa sürede yapacağız” dedi. 

Beşikdüzü MYO’nun Yükselişi

Bölgenin en önemli Meslek Yüksek Okullarından birisi olan KTÜ Beşikdüzü Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci sayısına 160 kişi arttı. Okulun bünyesinde bulunan pazarlama bölümü 92, muhasebe bölümü 122, çağrı merkezi bölümü 122, büro yönetimi 122, ticaret bölümü 122,  işletme bölümü ise 92’ye çıkartıldı. Bölümlere alınan öğrenci sayısı gecen yıla oranla 160 kişi arttı. 

Kuyumcular Toplanıyor 

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Kuyumcular Birliği Kanun Teklifi taslağına son şeklini vermek için Türkiye'deki oda-dernek ve sektörle alakalı kuyumcularla Trabzon'da 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında toplanacaklarını söyledi. Bugüne kadar farklı kurum ve yapılarda temsil edilen Türkiye kuyumculuğunun uzun süredir devam eden üst çatı kurma arayışında önemli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Yazıcı, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası öncülüğünde Trabzon'da yapılacak olan kuyumcular birliği toplantısının 3 gün süreceğini belirtti. TBMM ve ilgili bakanlıklara sunulacak Kuyumcular Birliği Yasa teklifi taslağına son şeklinin verileceği toplantıya sektörle alakalı 300 yakın oda, dernek başkanları, vitrinci kuyumcu esnafı katılacak.

Yüzde 24 Oranında Düşüş

Trabzon Ticaret Borsası’nda bu yılın ilk sekiz ayında 1 milyar 562 milyon 583 bin TL’lik çeşitli ürün işlem gördü. TTB’ den yapılan açıklamaya göre, yılın ilk sekiz ayındaki işlem hacmi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 oranında düşüş gösterdi. Borsada geçen yılın ilk sekiz ayında 2 milyar 51 milyon 335 bin TL’lik çeşitli ürün işlem görmüştü. Borsada Ocak ve Ağustos ayları arasında işlem gören ürünlerin 988 milyon 593 bin TL’lik kısmını fındık satışları teşkil ederken, ikinci sırayı ise 267 milyon 809 bin TL ile Çeşitli Gıda Maddeleri oluşturdu.
 
Editör: TE Bilisim