Of  ilçesinin değeri. Kendisini Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu ile birlikte ziyaret ettik. Ordu’dan Artvin’e oradan Bayburt ve Erzuruma kadar tüm bölge için elektrik üretiyor.

Ekibiyle birlikte uyum içinde çalışan Vural, Son yıllarda tüm kurumlarda olduğu gibi TEİAŞ’da da dinamik bir yapı kurdu. Bu yapı ile birlikte kesintisiz enerji sunmaya çalışıyor ve yine HES’lerin ürettiği elektrikleri TEİAŞ’a kurum da Çoruh Aksa ve diğer kurumlara satıyor.
 
Demirtaş Katkı Verdi
 
Trabzon’da yaz turizmi sona ermek üzere. Yaz turizminin ana iskeletini oluşturan Körfez ülkelerinden gelenler oldu. AK Parti il Başkan yardımcısı ve başarılı iş adamı Halil ibrahim Demirtaş bir taraftan Gemi ile hizmet etti diğer taraftan ise Kebapçım ve otel ile birlikte. Körfezden gelenler son derece memnun kaldı. Demirtaş, ‘Misafirlerimiz en küçük bir ikramdan büyük keyif alıyorlar’ dedi ve ekledi, ‘Bu yıl Kuveyt, Katar, Lübnan ve İran ağırlıklı turistler geldi. Çok üst düzey değildi ama yine sezon verimli geçti. Körfez ülkelerinden gelenlere uygun fiyatlar verildiğinde hiçbir sorun yok. Baktığınızda Akdeniz ve Ege’ye göre  fiyatlarımız  da uygun.’ dedi.
 
Ustalık Dönemine Hazırlık
 
Trabzon’un Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde ziyaretlerimiz oldu. Çarşıbaşı BelediyeBaşkanı Coşkun Yılmaz’la oturduk 10 yılını konuştuk. Yılmaz ilçeye önemli hizmetler getirdi. Halk arasında da çok seviliyor. 2 dönemi geride bıraktı. Şimdi ise ustalık dönemine hazırlanıyor. Yılmaz, ilçede insanların derdi ile dertlenen bir Başkan. Aday adayları çıkar mı? Yılmaz, ‘önemli olan halkın adaylara ve aday adaylarına bakışıdır’ diyor.
 
TÜDEŞ Trabzon’da
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski rektörü Prof. Dr. Türkay Tüdeş, Trabzon’dan ayrılsa da hiç kopmuyor.

Tüdeş, hafta sonunu Trabzon’da geçirdi. Kendisini Trabzon’da rektörlüğü döneminde yakın ilişkileri olduğu AK Parti il eski yönetim kurulu üyesi Bahattin Köroğlu ağırladı. Köroğlu, Tüdeş’i üniversitede bulunan Dr. Cafe’de ağırladı. Eskileri yad ettiler. Bol bol sohbet ettiler.
 
Fırıncılardan Tepki
 
Son dönemde yaşanan ve dolar temelli olduğu iddia edilen fiyat zamlarına fırıncılardan tepki geldi. Hemen hemen her sektörde ve üründe yaşanan fiyat zamlarının ardından meslek odalarına zam talebinde bulunan fırıncı esnafının kalem kelem yazdığı zamlar sosyal medyada çok sayıda beğeni alıp paylaşıldı.

Yaşanan duruma göre ülkesini en seven esnafın ‘Fırıncılar’ olduğu değerlendirmesinde bulunan Trabzonlu Fırıncı esnafları dolaylı yoldan ‘zam’ talebinde bulundu. Fırıncılar yaptıkları paylaşımlarda, “Kime sorduysam hammaddeye zam geldi Dolar arttı. Bahaneler ama. Fırıncıya. Gelince yılbaşına kadar ekmeğe zam yok. Demek ki ülkesini zor günde yalnız bırakmayan tek esnaf. Fırıncı. Tüm Fırıncı arkadaşlarıma Allah yardımcı olsun” dediler.
 
Çalışmalar Başladı
 
AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un, 2019 Mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili, “Adaylarımızı en geç Aralık ayında açıklayacağız” sözlerinden sonra Trabzon’dan da ağır lobiler oluşmaya başladı.

Cafelerde, çay ocaklarında, özel ofislerde, berberlerde, dernek lokallerinde kısacası kentin her yerinde aday adayı olmak isteyenler kurmay ekipleri ile birlikte lobi çalışmalarında başladı. Mahalle bazında ise, muhtarlar lobi içindeler.

Hem yerel seçimlerde kendi koltuklarını korumak hem de mahallesinden daha güçlü çıkmak için mahallede  ki kanaat önderleri ve hatırı sayılır kişilerin meclis üyeliklerinde olması için girişimlerde de bulunuyorlar. Şu anda Trabzon’da tek gündem ne dolar ne faizler sadece belediye başkanı kim olacak? Herkes bunu konuşuyor.
 
Yazıcı CHP’den Ortahisar’a Aday Adayı
 
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den Ortahisar Belediye başkan aday adaylığı için çalışmalarına başladı. Kentte bulunan kuyumcular da Yazıcı’yı iş yerinde ziyaret ederek, tebrik edip hayırlı olsun dileklerini iletiyor. Yazıcı’nın önümüzde ki günlerde aday adaylığını açıklayarak çalışmalara başlayacağı gelen bilgiler arasında.
 
Kasap’tan Ziyaretler
 
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, bir dizi ziyaret için bulunduğu İstanbul’da ulusal medyanın önde gelen kuruluşlarını ve yöneticilerini ziyaret etti. Star Gazetesi Koordinatörü Ahmet Gemici, CNN Türk Genel Müdürü Bora Bayraktar, CNN Türk Haber Koordinatörü  İrfan Sapmaz, Kanal D Haber Koordinatörü Mustafa Aşçıoğlu, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitoğlu, Akşam Gazetesi Haber Müdürü Özkan Tamirak, Kanal 24 Haber Koordinatörü Ömer Özkök, NTV Genel yayın Yönetmeni Nermin Yurteri ve NTV Sunucusu Oğuz Haksever ile Rize’yi ve projeleri görüştü.

Başkan Kasap, “Ulusal medyamızın yöneticilerine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Gazeteci dostlarımızla Bölgemizi ve Rizemizi konuştuk. Kentimize davet ettik.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim