Şu anda Başkan vekili


Ayrıca ondan önce de Dozvala krizleri yaşandığında yine tırcı esnafı ile mücadele vermiş. Ahmet Hamdi Gürdoğan cesur bir adam Trabzonspor’a kim zarar verirse onun karşısına dikilmekten çekinmeyen kentin hassasiyetlerini bilen ve sahip çıkan isim. Dün aradı, şunu söyledi: ‘Sevgili Yusuf bey, hem sizin hem de Zihni beyin yazılarını okudum. Manşeti de gördüm. Büyükşehir ile her konuyu masaya yatırdınız. Peki o toplantıda İhracaatçı ve ihracaatçılar gündeme geldi mi? soran oldu mu? Büyükşehir belediyesi kentin ihracatından pay almaktadır. Tiryaki grubun Trabzon limanından ayrıldığı biliyor mu? Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı STK mensupları ile bir masa etrafında buluşmalı ve ihracat ve ithalatçıları dinlemeli. Rusya ile birlikte görüşmelerimiz devam ediyor. Sochi limanını açtıramadık. Şimdi İlçesi var. Adler limanını açtırmaya gayret gösteriyoruz. Özetle şunu söylemek istiyorum, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ihracaatçıyı önemsemeli onların önüne geçmeli ve sorunları takip edip çözüm noktasında da destek vermeli.’

Akçaabat Ekibi Soylu İle Buluştu


AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ile eski İlçe Başkanı Emre Akgün’ün halef selef birliktelikleri İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e tam destek olmalarıyla Akçaabat için her türlü takdirin üzerinde olarak değerlendiriliyor. Sık sık ilçemizin elde edeceği kazanımlar için bir araya gelen bu üçlü son zamanlarda tabiri yerindeyse Ankara’dan geri kalmıyor. Ankara’da temaslarda bulunan Altıntepe, Akgün ve Ekim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Doğa Koruma Daire Başkanı Fahretin Ulu ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören’i makamlarında ziyaret ederek ilçemize kazandırılması için uzun zamandır üzerinde çalışılan vizyon projeler için desteklerini talep ettiler.Başta Bakan Soylu olmak üzere çaldıkları bütün kapılardan tam destek gören hizmet elçilerimiz özellikle bölgemizin geleceği olarak değerlendirilen turizm projelerindeki başarılı vizyonları nedeniyle ise Soylu, Ulu ve Demirören’in takdiriyle karşılandılar.Akçaabat için çabaları nazarlık olarak da değerlendirilen AK Parti’nin halef selef başkanları Altıntepe ve Akgün ile Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaretlerinde Bakan’a 61 numaralı sırtında Süleyman Soylu yazılı Akçaabat Sebatspor forması hediye etti.

Çoruh Edaş’tan Özel Ziyaret



Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın ve Kurumsal İletişim Yönetmeni Büşra Sarıismail, 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Basın mensupları ile görüş alışverişinde bulunan Osman Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti İdari İşler Müdürü Nevzat Yılmaz’ı tebrik etti. Basın mensuplarının halkı bilgilendirmek amacıyla zorlu koşullarda bile mesleklerini icra ettiklerini belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın ise gazetecilere teşekkürlerini sundu. Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın ve Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmeni Büşra Sarıismail, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazetecilerle sohbet gerçekleştiren ve icra ettikleri kutsal görev için teşekkürlerini sunan Osman Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti İdari İşler Müdürü Nevzat Yılmaz ve tüm gazetecilerin bayramını tebrik etti.

Hıdırnebi'deki Köşkünüz 

 

Trabzon'un Akçaabat İlçesinin Hıdırnebi Yaylasının enfes manzarasında ki Köşk Restaurant misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Yeşilin her tonunun bulunduğu Hıdırnebi Yaylasında doğa ile iç içe kaliteli ve güzel kahvaltı çeşitleri ile et ve balığın adresi olan Köşk Restaurant'ta yerli ve yabancı turistler restaurantta güler yüzlü personel tarafından karşılanıyor. Ayrıca isteyen misafirler at turu da yapabiliyor.

Bayraktar Talepleri Açıkladı


Türkiye Emekliler Derneği 2.Başkanlar Kurulu gerçekleşti.  TÜED Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar’ın açıkladığı sonuç bildirisinde şu ifadeler yer aldı:“2019 Temmuz ayında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılan %5,01 zam ile memur emeklilerine yapılan %6,01 artış, mutfak harcamalarının iki günlük giderini karşılamaktan uzak kalmıştır. Haziran ayının son haftasında ve Temmuz ayında; elektriğe, çaya, şekere ve birçok maddeye yapılan %15 zamlar, emekli aylıklarına yapılan artışın üç katıdır. Böyle bir artış sistemiyle emeklilerimizin aylıkları küçülmeye devam edecektir. Enflasyon nedeniyle aylıklarda oluşan kaybın telafisi için ‘seyyanen zam’ yapılamalı, emeklilerimize refahtan pay verilmelidir. Emekli aylıkları hesaplama sistemini belirleyen güncellenme katsayısı ve aylık bağlama oranı, evrensel normlarına göre belirlenmelidir. 2000 sonrasında emekli olanların intibakları yapılarak 5510 sayılı Kanunla emekli aylıklarında ki ciddi kayıplar yaşanan mağduriyetler giderilmelidir. İlaç, sağlıkta en temel ihtiyaçtır. Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ,ilaç listelerini sürekli değiştirmekte ve birçok ilacın bedelinin karşılanmaması, sağlık sorunu haline dönüşmektedir. Evi olmayan emeklilerimizin TOKİ konutlarından faydalanma oranı yüzde 25’ten, yüzde 50’ye çıkarılmalıdır.  Alt grupta aylık alan emeklilere; kira ve yakacak yardımı almaları hükümetten talebimizdir.”

Şehit Babasının Serası Onarıldı


Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, merkeze bağlı Hasköy köyünde Şehit Teğmen Recep Erdoğan’ın babası Vahittin Erdoğan’a ait serayı onararak fide temin etti. Rüzgar ve dolu yağışı nedeniyle şehit babasının kurduğu serada yırtılma olunca Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri 180 metrekarelik seranın naylonunu değiştirerek yeni fideler temin edip şehit babasına teslim etti. Şehit Babası Vahittin Erdoğan yapılan onarımdan ve serasının üretime kazandırılmasından dolayı memnuniyetini belirterek ilgililere teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim