İlhan Palut, elindeki mevcut kadroyla bir kimya oluşturdu. Oyuncularını da bütün olarak düşünüp oluşturdu. Bununla da birlikte Çaykur Rizespor’un oyuncu kalitesi bu.

Palut, rakibi Konyaspor önünde bir senaryo oluşturdu, oyun senaryosu. Görev verdiği oyuncular da bu senaryoyu kaliteleri ve kapasiteleri kadar sahaya yansıttılar. İki takım da dikkatli ve kontrollüydü. Rakip kaleye gidip gol atmak için de risk aldılar. Bu risklerde Rizespor hem rakip kalede etkili oldu hem de kalesinde rakibine çok net pozisyonlar verdi. Rizespor’un kalesinde Gökhan Akkan gibi tecrübeli bir file bekçisi var. Nazar değmesin bu sezon da çok formda. Ligin en fazla kurtarış yapan kalecisi. Rizespor’un dün kendi sahasında almış olduğu beraberlikte de başrol oyuncusu olarak iyi kurtarışlar yaptı. İlk yarı golsüz sona erdikten sonra, Rizespor ikinci yarıya etkili başladı. Ön alan baskısıyla birlikte rakibinin üzerine gitti. Konyaspor kalesinde çok ciddi pozisyonlar da buldu. Ancak final vuruşlarını yapıp topu bir türlü filelere gönderemedi.

Hücuma kalktığında kalesinde Konyaspor’un pozisyonlarda verdi. rakibin bir şutu da direkten döndü geri dönen topa da Gökhan sahip oldu. Rizespor’un en büyük sıkıntısı gol atamamak. Bu dün bir kez daha açık ve net olarak göründü. Yakaladığın pozisyonları değerlendirip topu filelere göndereceksin. Gönderemezsen puanları kaybedersin. Rizespor’un yarası da bu. Yeşil-mavili takım, zaman zaman savunma da ve orta alanda iyi savaş verdi. Ama karşı cephede savaşı sonuçlandıramadı. Takıma pozisyonu yakalayınca affetmeyecek bir forvet lazım. Zaten asıl sorun da forvette. İlhan hoca, transfer yaparak forvette ki bu sorunu çözmelidir. Transferin bitimine artık sayılı günler kaldı. Rizespor, orta saha ve kanatlardaki eksiklikleriyle birlikte forvet sorununu da mutlaka çözmelidir. Son haftalarda gol atmakta çekilen güçlükte bu sorunun nedenleridir.