Tatilciler, bayram tatilini yurt dışında geçirmek için Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'nı tercih etti. Özellikle Karadeniz turu yapmak isteyen ve son durağını Gürcistan'ın Batum şehrinde planlayan tatilciler, sınır kapısından geçerek rotalarına devam etti.

İstanbul'dan motosikletle Karadeniz turu yapan Bayram Demirkaya, eşiyle birlikte gezilerini Batum'da tamamladıklarını belirtti. Demirkaya, "Karadeniz boyunca Trabzon, Giresun, Ordu'yu gezdikten sonra Gürcistan'ı da ziyaret ettik. Şimdi İstanbul'a dönüş için yola çıkacağız" dedi.

Trabzon'dan TÜBİTAK Erzurum Bölge Finallerine Damga Vurdu Trabzon'dan TÜBİTAK Erzurum Bölge Finallerine Damga Vurdu

Diğer bir tatilci Abdurrahman Ünsal ise ailesiyle birlikte Trabzon, Rize ve Artvin'i gezip Batum'u ziyaret etmek istediklerini ancak çocuğunun kimliğinde fotoğraf olmadığı için geçiş yapamadıklarını ifade etti. Ünsal, "Ailenin diğer üyeleri girdi ancak benim için geçerli olmadı. Onları bekliyorum" şeklinde konuştu.

Yetkililer, bayramın son gününde ve tatil süresince Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğun artmasını beklediklerini ifade ettiler.

İHA

Editör: Birol Sancak