AK Parti’yi 18 yıldırtek başına iktidarda tutan ve her seçimde birinci parti çıkmasının altındaki gerçek elbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderinin olması yatar.AncakAK Parti’yi Ak Parti yapan özelliklerinden biri de yaptığı reformlar ve kalkınma hamleleridir.
Nedir bunlar?
Birincisi bir zamanlar TOKİ’nin başkanlığını yürüten ve daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulunan Erdoğan Bayraktar’ınolağanüstü çabası ve başarısıdır.
Arsadan elbise dikmesidir.
Yaptığı kentsel dönüşümlerle, 500 bin konutla, okullarla, spor tesisleriyle, stadyumlarla ve yeni şehirler kurmasıylakısacası her alanda başarılı çalışmalarıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük rekorunu kırdı.
Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a her gün birkaç kurdele kestirirken Türkiye’nin kalkınma hamlesinde etkisi çok büyüktür.
Evsizler sıcak yuvalara kavuştu.
Depremde yerle bir olan Van’ı 10 günde inşa eden en çalışkan, en pratik bakanlardan biriydi Erdoğan Bayraktar.
O’nun siyaset sahnesinden çekilmesinden sonra ne TOKİ eski başarısını ve özelliğini sürdürebildi ne de büyük yatırımlara imza atabildi.
Erdoğan Bayraktar tarihe not düşülen bakanlardan biriydi.
 
AK Parti’yi halkın gözünde birinci parti kılan etkenlerden ikincisi hastanelerdeki kuyrukların erimesiydi.
Herkese eşit hizmet, hastaya doktor seçme hakkı
Hasta hakları kurullarının oluşturulması, hastanelerdeki kuyrukların eritilmesi ve özellikle SSK hastanelerindeki sokaklara kadar taşan ve maç kuyruklarını andıran ilaç kuyruklarının eritilmesiydi.
Dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve müsteşarı daha sonraki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye’ye sağlıkta çağ atlatan önemli siyasetçilerdendir.
Evlerde yatalak hastalara bez parasının ödenmesi, anne babaya bakan çocuklarına bakıcı parasının verilmesi,10 milyona yakın fakirin yeşil karttan yararlandırılması AK Parti’yi halkın gözünde kahraman yapan diğer en önemli etkenlerdendi.
Yolların, havalimanların, metroların, Marmarayların, köprülerin, barajların, tünellerin Türkiye’nin dört bir yanının şantiyeye dönüştürülmesi AK Parti’yi öne çıkaran dev projelerdi.
Peki, 2002’de kurulan 59. Hükümetle birlikte merhum Turgut Özal’dan sonra Türkiye’de ikinci kalkınma hamlesini başlatan Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşları (çürükler hariç) şimdi nerede?
Nerede arsadan elbise biçip diken Erdoğan Bayraktar
Nerede Recep Akdağ, Veysel Eroğlu, Faruk Nafiz Özak, Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ali Babacan.
Nerede Ahmet Davutoğlu, Mehmet Şimşek, Vecdi Gönül, Taner Yıldız, Bekir Bozdağ.
Hiç biri yok.
AKParti’yi AK Parti yapan, Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya lideri olmasında katkı sağlayan, Reis yapan o efsane bakanlar hani nerede?
Onlar siyasetçi kimliğinden ziyade, Türkiye için ayrı değerleri vardır.
Düz siyasetçi profilindenbakmamak lazım.
Arkalarında kitleleri olan değerlerdir.
Bu isimlerin hala arkalarından sürüklediği kitleleri yok mudur?
Elbette vardır.
Kemalettin Göktaş’ın, Asım Aykan’ın arkasında kitleleri yok mudur?
Tabi ki vardır.
Erdoğan Bayraktar’ın, Faruk Nafiz Özak’ın arkasında kitleleri yok mudur?
Kesinlikle vardır.
O zaman AK Parti 2001 ruhunu yeniden yakalamak istiyorsa, yeniden toparlanmak istiyorsa, AK Parti -oğul vermek- istemiyorsa ve yeni bir kalkınma hamlesi başlatmak istiyorsa o efsane isimlere yeniden seferberlik görev emri çıkartarak siyasi arenaya çekmelidir.
Türkiye’nin bu isimlere ihtiyacı var.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 vizyon Türkiye’sinekatkı sağlayacak efsane isimlerin geri dönmesi kaçınılmazdır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvendiği ve en başarılı bakanlar arasında öne çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’layoluna devam etmeli.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi başarılı bakanlarla hakeza öyle.
AK Parti’nin yeniden Dirilişi için bütün bunlar kaçınılmaz oldu.
Ve en önemlisi parti içerisinde gizlenen çürük yumurtaların temizlenmesi şart olmuştur
Son cümlem de şu bana sorarsanız AK Parti 3 dönem kuralını bir kez daha gözden geçirmeli.
xxx
Tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı şimdiden tebrik eder, sağlık, mutlu ve huzur dolu günler geçirmelerini dilerim.