Ersun Yanal gitti peki Trabzonspor’un sorunları böylece bitmiş midir? Hayır kesinlikle sorunlar devam ediyor.
Bu kadar büyük borcu, bu kadar küçük bir şehir kaldıramaz.
Ersun’un gidişi bizi psikolojik olarak belki biraz rahatlatmıştır ama asıl sorun da baştakinin yanlış yönetim tarzıdır. Alınan yaşlı ve pahalı oyuncular geldiklerinde çok iyiydiler ama geldikten sonra hallerine bakalım ne olmuş?
Trabzonspor’a gelen oyuncuları şöyle bir test edersek ortaya ilginç bir görüntü çıkıyor.
Benim gözlemim şöyle; Gelen oyuncu ilk haftalar çok üst düzey bir performans sergiliyor seyircinin gözüne girmeyi başarıyor ondan sonra her ne hikmetse sahada sadece isimlerini görüyoruz, kendilerini mumla arasan bulman mümkün değil.
Bu sezon oynayan oyunculara bakın Mas kayıp, Olcay kayıp, Onazi kayıp, Sosa kayıp.
Bir de bizim Yusuf kayıp. Diğer takımlarda bu durum fazla yaşanmazken bizde niye böyle oluyor?
Bu sezon Ersun takımı tamamen kendi haline bıraktığı için. Çünkü bu takım ne idman yaptı ne de iyi çalıştı. Haliyle de bu faktörler saha sonuçlarına yansıdı.
Son bir iki yıldır Ersun Yanal gönül işlerinin peşine düştüğü için de aklını oyuncularına vermedi. Onun için de Trabzonspor’u bu durumlara düşürdü.
Tek suçlu hoca mıydı? derseniz kesinlikle hayır derim. Meşhur bir laf vardır ‘Balık baştan kokar’ diye. Bizimki de aynen öyle. Suçlu önce başkandır sonra Ersun’dur. Bunun başka izahı yok. Bu yönetimin gitmesi için Mayıs ayını beklemeye gerek yok. Aralık’ta seçimli genel kurul kararı alınır ve Trabzonspor’da yol haritasını belirler.
Ama asıl mesele de bundan sonra. Bu borçla bu kulübü kimin alacağıdır? Celil Hekimoğlu bu durumdan sonra başkanlığa sıcak bakmaz bakmamakla da haklıdır. Aldığım duyumlara göre Hacıosmanoğlu aday olacağım gibi sözler etmiş. Allah aşkına senin yaptığın borçlar yüzünden Trabzonspor’un düştüğü durum ortada. Daha ne kadar batırmayı düşünüyorsun?  Bırakın artık bu takımı, kendi kişisel reklamlarınız için Trabzonspor’u kullanmaktan vazgeçin, aksi takdirde kulübün kapısına kilit vurdurursunuz.
 
HAYIRLI OLSUN
 
Önce Trabzonspor camiasına yeni hocamız hayırlı olsun diyorum. Ben Rıza Çalımbay’a karşı değilim, sadece aldığı paraya karşıyım. O’nun sınıfındaki hocalar ligimizde 500 bin avroya rahat rahat çalışırlar zaten kariyer olarak da aynı sınıf hocalar bunlar. Rıza Antalyaspor’dan yıllık 1 miyon avro alıyordu ama Trabzonspor hem büyük takım hem de başkanımız bonkör olduğu için yarım sezona 900 Bin Avroya anlaştı. Helal olsun. Başkan, Trabzonspor’un paralarıyla ne de güzel havalar atıyor. Herhalde başkan koskoca Trabzonspor 400-500 bin Avroluk hocalarla çalışmak bize yakışmaz diye Rıza’ya bu kadar çok para verdi. Hem de cebinden mi çıkıyor ki parayı Trabzonspor ödüyor nasılsa demiştir.  Gelelim bundan sonra ne olura. Bakın Trabzonspor’un bu kadrosu çok iyi işler yapar. Çünkü bizim stoperlerimiz hariç her mevkiimizde oyuncular fena sayılmaz. Bir kere şu bir gerçek Ersun’dan daha iyi olacağı kesin. Bir de bakalım sahada gezinen Sosa ve Olcay’a. Rıza Hoca koşmayan kim olursa olsun onu oynatmaz diyorum. İşin gerçeğini söylemek gerekirse bu kadro kimin elinde olursa olsun puansal olarak da futbol olarak da bundan çok daha iyi yerlerde olur diyorum. Artık Trabzonspor için yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönem teknik adam bazındadır. Ben bugünkü maçta Trabzonspor kesin kazanacaktır diyorum ama bu Rıza hocayla gelen bir galibiyet değildir, Ersun Yanal’la ilgilidir. Çünkü futbolcularla yüz göz olmuştu ve futbolcular O’nu adam yerine koymuyordular. Onun için de sahada herkes bildiğini okuyordu. Şimdi bütün futbolcular kendilerini ciddiye alıp öyle maçlara çıkacaktır diyorum. İnşallah yönetimsel açıdan da yeni bir dönem başlar ve güzel günleri hep birlikte görürüz.