Asimetrik saldırıların sarmalında kolay gibi gözüken ancak bıçak sırtı bir maça sahne oldu Akyazı Stadı. Trabzonspor kazanırsa gelecek hafta yine iç sahada oynayacağı Konya maçına daha dinamik çıkacak, nefesini ensesinde hissettiren rakibini de yendiği takdirde zirvede saltanatını tek başına sürdürecekti. 

Havalar sıyırmış bu aralar. Hep hüzün, hep hüzün... Belki de Trabzon'da son yılların en soğuk ve yağışlı kış mevsimi... Bekri Mustafa gibi ayık kafalı bir günü yok bölgenin. Akyazı tribünlerini tıklım tıklım dolduran bordo mavili taraftarlardaki stres Abdullah Avcı'nın yüzüne de yansımıştı. Henüz 7. dakikada Galatasaray fatihi Visca ile bulduğu gol Trabzonspor'u rahatlatacak diye düşündük ama ilerleyen dakikalarda son haftaların yükselen takımı rakip Kasımpaşa dengeyi kurdu. 

Hamşik'in yokluğunda orta sahada Abdülkadir Ömür ileri uca yaptığı katkıya karşın Nwakaeme'nin tutuk oyunu dikkat çekti. Trabzonspor bir türlü rakibine üstünlük kuramadı. Top daha çok Bordo-Mavili yarı sahada oynandı durdu. Cornelius'un aşırtma şutunda topun dışarı çıkması tribünlerin nabzını arttırdığı gibi ilk kırk beş dakikanın sonunda rakip takımın Ahmet'le değerlendiremediği pozisyonda derin bir oh çektik.

Devre arasında Abdullah hoca soyunma odasında oyuncularının kulaklarını çeker ilinci yarıda gerçek Trabzonspor’u sahada görürüz hevesi ile maçı izleriz dedik. Ama nerede, sahada kaldığı sürece A. Kadir Ömür dışında  kaleci Uğurcan solbek Puchacz, ortada oynayan Hugo ve Denswil dışında kimse yok. Hele hele İtalya liginden gelen yıllarca Roma’da sağbek oynayan Peres’in yaptığını amatör bir futbolcu yapmazdı. 

Ahh da Hüseyin Türkmen bu hareketi yapıp kırmızı kart görmüş olsaydı vah Hüseyin Türkmen’in haline. Peres tecrübeli bir futbolcu güngörmüş hendek atlamış biri rakip oyuncu seni kışkırtabilir, sen soğukkanlılığını böyle kritik bir maçta korumak zorundasın. Kalkıp yangına kürekle koşarsan hakeme el kol hareketi yaparsan kırmızı kartı boylayıp dışarı atılırsan. Senin bu şekilde davranmaya ve takımını on kişi bırakmaya hakkın yok. Trabzonspor zorlu bir virajdan iyi futbol oynamadan 3 puanla çıktı. Bu maç bence Trabzonspor'un şampiyonluğunun yarım ilamıdır!

"Kaptan Uğurcan yarım takımdır" İyi ki Uğurcan gibi bir kalecimiz var. Trabzonspor kötü futboluna rağmen yelkenleri fora edip şampiyonluk için tam gaz yola devam dedi. Haftaya çok önemli maç olan Konyaspor hazırlıklarını moralli sürdürecek.