Trabzonspor’u Sırtlıyor
 
Zorlu maçta 1 gol, 1 asistle oynadı. Bu sezon Trabzonspor’un ligde attığı son 15 golün 10'unda Anthony Nwakaeme'nin direkt katkısı var (6 gol, 4 asist). Bu sezon ligde toplam 10 gol, 7 asisti bulunan Nijeryalı yıldızın Türkiye Kupası’nda da 1 gol 1 asisti var. Sezon başında yapılan sözleşmesine ‘19 gole direkt katkı sağlaması halinde 100 Bin Euro prim alır’ maddesi koydurmuştu. 30 yaşındaki yıldız oyuncu bu hedefine de ulaşmış durumda.
 
“Maçı doğru okumak”
 
Spor yorumcusu Uğur Meleke de, Hürriyet Gazetesi’ndeki yazısında Nwakaeme’ye övgüler yağdırırken şunlara değindi; “Trabzon’da oynanan maçı doğru okumak için önce iki ekibin Malatya’daki kapışmasını hatırlamak gerek. O maça Trabzonspor kalede Onur, savunma göbeğinde Toure, sol açıkta Olcay’lı çok daha farklı bir kadroyla çıkmış, 5-0’lık mağlubiyet sonrası kent sarsılmıştı. Trabzon’un ortak aklı, bu acı verici mağlubiyete rağmen teknik kadronun arkasında durdu. Gelecek planlarını Onur, Burak, Mustafa ve Zeki’siz yapma kararı aldı.
 
“Özgüveni çok yüksek”
 
Kaleyi Uğurcan’a, savunma göbeğini Hüseyin’e, hücumu Rodallega-Ekuban’a teslim etti. Abdülkadir Parmak, Murat Cem gibi altyapı ürünlerinin önünü açan gün de oydu aslında. Aradan 6 ay geçti. Sanki bambaşka bir sezon oynuyor artık Trabzonspor. Yıldızsız, paylaşımcı ve coşkulu. Hele bir de Nijeryalı sanatçı devreye girerse, bu paylaşımcı oyun daha da anlam kazanıyor. Dün Nwakaeme oynadı-oynattı, attı-attırdı, adeta tek kişilik bir şov vardı sahada.” Başkan Ahmet Ağaoğlu da Nwakaeme için şunları söyledi; “Primi hak etti, helal olsun. Öz güveni çok yüksek bir futbolcu, kendinden çok emin. Zaten, anlaşma yaparken o maddeyi oraya koydurdu” dedi.
 
Editör: TE Bilisim