Mustafa Yumlu Attı

Her iki takım adına 6 puan değeri taşıyan maçta ev sahibi takım Akhisar, 6.dakikada Mustafa Yumlu’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Yeşil-Mavili ekip, 25.dakikada Saadane ile beraberlik golüne çok yaklaştı ancak kaleci Bora gole izin vermedi. Müsabakanın 37.dakikasında Dhurgham İsmail kafa ile vurdu top üst direkten döndü, bu kez Kweuke vurdu kaleci Bora golü önledi. İlk yarı ev sahibi takımın üstünlüğü ile sona erdi.

Çabalar Sonuç Getirmedi

Müsabakanın ikinci yarısında oyunu kendi yarı alanında kabul eden Akhisar’a baskı kuran Çaykur Rizespor, önce eşitlik golünü aradı. 67’de yeni transfer Nosa Igiebor istediği gibi vuramadı, top kaleci Bora’da kaldı. 78’de Jakob’un kullandığı frikik atışını kaleci Bora köşeden çıkarttı. Karşılaşmanın son bölümlerinde risk alan Çaykur Rizespor 90+4’te Nosa Igiebor ile mutlak bir pozisyondan yararlanamayınca sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil-Mavili ekip, bu sonuçla iyice ateşe düştü. 

STAT: Manisa 19 Mayıs

HAKEMLER: Bülent Yıldırım**, Serkan Ok**, Asım Yusuf Öz**

AKHİSAR BLD.: Bora**, Lopes***, Mustafa Yumlu***, Caner***, Ömer Bayram**, Aykut**, Custodio** (Dk.51 Kofi Adu*), Sissoko***, Olcan Adın**, Özer Hurmacı** (Dk.84 Onur Ayık*), Vaz Te** (Dk.61 Cikalleshi*) 

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan**, Mehmet Akyüz**, Oboabona*, Ümit Kurt*, Özgür Çek**, Petrucci*, Saadane* (Dk.31 Oğulcan*), Recep Niyaz**, Jakob** (Dk.79 Edomwonyi*), Dhurgham İsmail** (Dk.56 Nosa Igiebor*), Kweuke**

GOL: Dk.6 Mustafa Yumlu (Akhisar Bld.)

SARI KARTLAR: Kweuke, Ümit Kurt (Çaykur Rizespor), Lopes (Akhisar Bld)
 
Editör: TE Bilisim