Trabzonlu beş federasyonun bir araya gelmesiyle, 30 Nisan 2023 tarihinde İstanbul’da imzaları atılan Trabzon Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu 7 Temmuz 2023 ‘te resmi kuruluşunu yapmıştı. 
Arsin, Çarşıbaşı, Maçka, Şalpazarı ve Trabzon Dernekleri Federasyonu (TDF)’nin üye olarak katılımlarıyla kurulan Konfederasyon, halı hazırda Trabzon’un en üst çatı STK kuruluşu olma özelliğini taşıyor.
Konfederasyon’un 1. Olağan Genel Kurulu, Fatih’te bulunan TDF Trabzon Evi’nde yapıldı.
Divan Başkanlığını TDF Genel Başkan Vekili Ahmet Çabuk tarafından yapılan kongrede, TDF Trabzon Temsilcisi Mustafa Durmuş, Şalpazarı Sinlice Derneği Başkanı Bahri Erata, TDF Başkan Yrd. Av. Neşe Fazlıoğlu Mert, TDF Gençlik Kolları Başkanı Hakan İlhan yer aldılar.

D23Bd0Cd 7933 4B76 A0Ca Af8A9A9E8013
Genel Kurulun açılışını, İstanbul Trabzonlular Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Keskin kısa bilgilendirmeyle açtı. Keskin, “yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın sonunda, federasyon başkanlarımızın da büyük özverileriyle, Trabzon’umuzun en büyük STK çatı örgütü hayata geçirilmiş oldu. Tüzüğümüzün imza töreni önemli bir günde, Trabzon Evi’mizin açılışında bakanlarımızın huzurunda yapılmıştı. Bugün, ilk genel kurulumuzla birlikte, artık çalışma zamanı diyoruz. Katılımlarınıza çok teşekkür ederim. Hayırlı olsun.”
Divanın oluşumundan sonra, Trabzon Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Şatıroğlu delegelere hitap etti.
Şatıroğlu konuşmasında, Konfederasyonun kurulması fikrinden bu güne kadar geçen süreç hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, “Artık daha büyük bir aileyiz. Trabzon’umuza hizmetlerimizi de büyütmek durumundayız.Türkiyede ve yurt dışındaki tüm Trabzon Federasyonlarına ulaşacağız ve onları da bu çatımızın altına davet edeceğiz. Bizim siyasetimiz Trabzon ve Trabzonludur. Hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” Diyerek,

190D7838 5F54 4Dea 8A56 67E7E86B31D5
“Şu anda, Trabzon Evi olarak adlandırdığımız içinde bulunduğumuz binayı uzun bir mücadeleden sonra hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Tüm Trabzon dinamiklerini seferber ettik. Bir çok amaçla kullanabiliyoruz.  İçimizde bu işlere karşı sevda varsa, her bir şeyin üstesinden geliriz. Hemşehrilerimiz, Trabzonlu diye bir göreve gelmiyorlar. Çok çalışarak ve büyük özverilerde bulunarak hak ettikleri mevkilerde yer buluyorlar.” Dedi.

2542A1F5 2Ba7 4F76 Be92 A439553A4A8D
Şatıroğlu ayrıca, TDF’de önümüzdeki dönemde de hedeflerinin olduğunu, bunlardan en önemlisinin Trabzon Kız Öğrenci Yurdunu hizmete açmak olacağını bildirerek,yeniden aday olduğunu da açıklamış oldu.
Genel Kurulda, üye Federasyonların genel başkanları da birer konuşma yaparak, duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Çarşıbaşı Federasyonu Başkanı ve TDF Onursal Başkanı Tahsin Usta, “benim için duygusal bir an. Kurucu başkanlığını yaptığım kurumun binasındayız. Bu bina çok önemli arkadaşlar, bunun bilinmesini istiyorum. İnşallah konfederasyonumuzu daha iyi yerlere taşıyacağız. Başta İsmail Şatıroğlu Başkanımzı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’tan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Teşekkür CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’tan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Teşekkür

2542A1F5 2Ba7 4F76 Be92 A439553A4A8D
Arsin Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Keskin de, “ bu süreçlerde emek veren başta İsmail Şatıroğlu Başkan olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın. Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle hayırlı olsun diyorum.” Dedi.
Şalpazarı Federasyonu Başkanı Ömer Karadeniz de, hayırlı olsun diyerek duygularını paylaştı.
Konfederasyonun merkezi, İstanbul Fatih Cerrahpaşa’da bulunan TDF Trabzon Evi’nde bulunuyor.
Konuşmaların ardından, tek listeyle gidilen seçimde, Trabzon Konfederasyonu yeni yönetim ve denetleme kurulu oy birliği ile seçilmiş oldu. Yeni seçilen liste şu isimlerden oluşuyor:
YÖNETİM KURULU (ASIL )
1-İSMAİL ŞATIROĞLU (GENEL BAŞKAN)
2-İSMAİL KESKİN
3-TAHSİN USTA
4-HASAN KESKİN
5-OSMAN AYDEMİR
6-ÖMER KARADENİZ
7-İDRİS TÜRK 
8- SEMİH TERZİ
9-RESUL SİNACI
10-ERKAN ATAÇ
11- İLKER BAKİOĞLU
12- EVREN SANCAK
13- DİLEK BULUT
14- SERDAR KIZILDAĞ
15- YÜKSEL YAMAÇ
DENETLEME KURULU (ASIL)
1-AHMET ÇABUK
2-ALİ KILIÇ
3-MUSTAFA DURMUŞ
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak