Sarp Sınır Kapısı'nda Bayram Yoğunluğu: İlk İki Günde 44 Bin Yolcu Sarp Sınır Kapısı'nda Bayram Yoğunluğu: İlk İki Günde 44 Bin Yolcu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları yaz dönemi boyunca Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a haftada beş sefer düzenleyecek. Başlangıç tarihi olan 4 Haziran'da Cidde seferiyle başlayacak olan uçuşlar, 30 Eylül'de Riyad seferiyle sona erecek.

Seferlerin detaylarına göre, Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a Salı ve Perşembe günleri saat 09:55'te, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri ise saat 09:15'te yapılacak.

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki elektronik vize uygulamasının getirilmesinin, hem Türk vatandaşlarına hem de Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelecek turistlere büyük kolaylıklar sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, Trabzonlu vatandaşların Cidde ve Riyad'a seyahat etmesinin şehirlerarası bir yolculuk gibi olacağını belirtti.

Bu yeni hava yolu bağlantısı, Hac ve Umre seyahatleri için de büyük bir kolaylık sağlayacak. Bakan Uraloğlu, bu gelişmenin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini ve Trabzon başta olmak üzere bölge şehirlerinin turizm ve ticaretine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU