İşte Çavga’nın sözleri:

Trabzon ve Suudi Arabistan Arasında Yeni Uçuş Hattı Açılıyor; Turizm ve Ticareti Canlandıracak Yeni Hava Yolu Bağlantısı Trabzon ve Suudi Arabistan Arasında Yeni Uçuş Hattı Açılıyor; Turizm ve Ticareti Canlandıracak Yeni Hava Yolu Bağlantısı

"İstanbul havaalanının 5 yılda, Zigana tünelinin ve Marmaray’ın 7 yılda bittiği bir ülkede Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım: Bu inşaatın sahibini tanımam, inşaatla ilgili karar vericileri bilmem, arsanın sahibini ve anlaşmanın detaylarını da bilmem. Bilmem ama konuşurum. Kendi reklamını yapmak, binanın popülaritesinden faydalanmak, muhalefet etmek için der millet; ancak ben dilsiz şeytan olmamak için konuşurum. Bir şey bilirim o da bitmeyen inşaatın şehrin ekmeği ile oynadığı gerçeğidir!

O inşaat; Otelcinin, acentecinin, restorancının, araç kiralama firmalarının kısacası turizmcilerin ve turizmin doğrudan etkilediği 50’i aşkın sektörün ekmeği ile oynamaktadır. Bahse konu işletmelerde oluşacak ilave istihdamı engelleyerek, binlerce gencin işsiz kalmasına sebep olmaktadır. Şehirde turizm sezonunun uzamasını engellemektedir. Bölgenin fuar ve kongre turizminde gelişmesini engellemektedir. Kamu kaynaklarının israfına sebep olmaktadır."

Muhabir: AYŞEN KARABİNA