31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Pazar günü yapılacak seçim için son 5 güne girdik. Tarih yaklaştıkça da kazanabilecek adaylar daha netleşiyor. Nerede ise bütün ilçelerde öne çıkan aday sayıları ikiye düşmüş durumda. Bugünkü yazımda ilçelerde son ikiye kalan adayların isimlerinden bahsedeceğim.

Çaykara’dan başlayalım.

Favori aday iki dönemdir AK Parti’den belediye başkanlığı görevinde bulunan Hanefi Tok. En yakın takipçisi tüm muhalif partilerin etrafında toplanan isim BBP adayı Mehmet Savaş Dündar. Birkaç kez bir araya gelen muhalefet partisi adayları sandıkta birliktelik oluşturursa Hanefi Tok’u zorlarlar.

Dernekpazarı’nda yine iki dönemdir AK Parti’den belediye başkanı olan Mehmet Aşık favori görünüyor. Onu zorlayacak isim eski AK Parti İlçe Başkanı Zeki Avni Usta Saadet Partisi’nden giriyor. Son iki de bu isimlerin kaldığını söylemek mümkün.

Of’ta Salim Salih Saralioğlu önde görülüyor. Üçüncü dönem için yetki isteyecek. Kendisini zorlayacak olan isim geçen dönemde sandıktan ikinci sırada çıkan Güngör Saral’dır. 2019’da bağımsız giren Güngör Saral bu sefer Yeniden Refah Partisi’nden giriyor ki oyunu ciddi oranda artırması bekleniyor.   

Ve Hayrat… Mehmet Nuhoğlu ilçede krallığını ilan etmiş gibi. 25 yıllık belediye başkanının rakibi yok desek yerinde olur.

Sürmene. AK Parti’nin adayı tanıdık bir sima. İlçe Başkanlığından sonra belediye başkan adayı gösterilen Hüseyin Azizoğlu’nun seçimi rahat kazanması bekleniyor. Özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Rahmi Üstün ile aralarındaki soğukluğu çözdükten sonra işi daha da kolaylaştı.

Araklı… AK Parti adayı Hüseyin Avni Coşkun Çebi açık ara önde gitse de dişli rakipleri var. Hem Saadet Partisi’nin adayı Şakir Şahintaş hem de Yeniden Refah Partisi’nin adayı Ahmet Küçük sert rakipleridir. Ancak SP ve YRP adayları birbirlerinin oyunu almaya çalışacağından Coşkun Çebi sandıktan rahat çıkar.

Köprübaşı’nda AK Parti adayı Ali Aydın yine görünse de eski başkan SP adayı Sebahattin İmamoğlu kendisini zorlayacak isimdir. Son ikide bu isimlerin kaldığını söyleyebiliriz.

Arsin… AK Parti adayı İbrahim Küçük’ü bütün ilçe bağrına bastı. Adaylığı kabul gördü ve herkesin ilgisini görüyor. Seçimin favori ismidir. Kendisini zorlayacak rakibi yok. AK Parti’nin yüzde 100 garanti gördüğü ilçelerden biridir Arsin. YRP adayı Hamza Bilgin’in de hatırı sayılır derecede oy alması bekleniyor.

Yomra… Trabzon’un Çankaya’sı. Seçimin öne çıkan ilçelerinden. Üç adaylı yarış var burada. Mevcut Başkan İYİ Partili Mustafa Bıyık, AK Parti Adayı Abdulkadir Özdemir ve DP adayı İbrahim Sağıroğlu arasındaki seçimden her sonuç çıkabilir. Üç isimden biridir ilçenin başkanı.

Maçka… AK Parti adayı Koray Koçhan üçüncü dönemi zorluyor. En son seçimde yüzde 65 oranında ay alarak başkan seçilen Koray Koçhan için Pazar günü zor geçecek. Yarış Koray Koçhan ile CHP adayı Musa Turan arasında geçer ancak Yeniden Refah Partisi adayı İsmail Öztürk daha çok Koray Koçhan’ın oylarından alacak.

Akçaabat’ta AK Parti adayı Osman Nuri Ekim’in rahat kazanabileceğini tahmin ettiğimiz seçimlerde CHP adayı Osman Kalyoncu en güçlü rakibi. Ekim koşacak Kalyoncu yakalamaya çalışacak.

Düzköy Abdulkadir Uraloğlu’nun ilçesi. İki kez ziyaret ettiği ilçede AK Parti adayı Selim Çelenk’e destek istedi ancak CHP adayı Abidin Çelik ensesinde. Seçim iki isim arasında geçer.

Çarşıbaşı Cumhur İttifakı’na bırakılan ilçelerden. Mümin Nuhoğlu’nun adaylığının geri çekilmesiyle siyasi çalkantıların yaşandığı ilçede yarış Cumhur İttifakı adayı Ahmet Keleş ile Bağımsız aday Zekeriya Karaçengel arasında geçer. CHP adayı Haydar Çoban’ı göz ardı etmemek lazım.   

Vakfıkebir’de işler kızıştı. AK Parti, Muhammet Balta’yı geri çekilmesinden sonra yeniden aday göstermesi ile başlayan süreç devam ediyor. Üç bağımsız aday Ahmet İhsan Hacıfettahoğlu, Hamide Kutoğlu ve Fuat Koçal dişli rakipler.

Beşikdüzü’nde çok adaylı yarış var. CHP adayı Cahit Erdem, eski başkan DP’den Ramis Uzun, Cumhur İttifakı adayı Barış Öztürk, İYİ Parti Emrullah Fuat Gözaçan arasında geçmesi beklenen seçimin en fazla merak edilen ilçedir. Her şey olabilir.

Tonya’da ikili yarış var yine. AK Parti adayı Osman Beşel ve Bağımsız aday Veysel Kurt’tan biri belediye başkanıdır. Ama Bizim Veysel sanki bir adım önde gibi. 

Şalpazarı’nda ikili bir yarış beklense de bir isim daha dikkat çekiyor. Refik Kurukız ve Faruk Beldüz’ün favori gösterildiği ilçede Fatih Yılmaz’ı göz ardı etmemek lazım.

…. Ve Ortahisar. Seçmen zaten yarışın adını koydu. AK Partili Ergin Aydın mı, CHP’li Ahmet Kaya mı? İnanın biz de merak ediyoruz.

Huzurun, barışın, kardeşliğin, demokratik yarışın öne çıktığı bir seçimin olması dileğiyle….