Trabzonspor bugüne kadar İstanbul takımları ile yarıştı ve 8 şampiyonluk çıkardı. Onlarca kupa kazandı. Son 3 yılda da Sörloth, Cornelius ve Onuachu gibi 3 santraforla rakiplerine üstünlük kurdu.

Fenerbahçe’nin 99 puan topladığı ligde Fener’i sahasında yenen tek takım Trabzonspor oldu.

Ancak işler değişiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray rekabeti, Ali Koç, Aziz Yıldırım yarışı rakiplerimize yarıyor.

Fenerbahçe tam 10 milyon Euro vererek Mourinho’yu takımın başına getirdi. Türk futbolunun marka değerine katkı yapacağı kesin olan Mourinho’nun başarılı olması da kolay olmayacak. Çünkü Fenerbahçe’deki çekişme devam edecek.

Aziz Yıldırım ile Acun Ilıcalı kavgası sürüyor. Aziz Yıldırım, Ilıcıllı’yı Adnan Oktar’la 10 yıl birlikte kalmakla eleştirdi, ‘Elimde belgeler var’ dedi.

Soru şu, bu tartışmalar çekişmeler böyle giderse Ali Koç ile Aziz Yıldırım birbirini deşifre eder mi?

3 Temmuz’da sen şunu yaptın ben bunu yaptım.

Sizin yüzünüzden ben hapis yattım.

Mahkeme kayıtlarından şu hakim bu savcı kim denir mi?

Aziz Yıldırım diyecek gibi.


MİLLİ TAKIMIN GÜCÜ

Şunun şurasında ne kaldı ki, 14 Haziran tarihi itibarıyla Avrupa Şampiyonası başlayacak. Almanya bizim evimiz gibi. Bu avantajı kullanıp Türkiye yarı finallere gelebilir mi?

İtalya karşısında Milli takımı dirençli gördüm. Ancak eksiği var. Milli takımın santraforu yok. Burak’tan sonra olmadı da. Enes Ünal yeni bir umut olabilirdi sakatlanınca o bölge boş kaldı. Barış Alper’in işi santrafor oynamak değil, kenarlardan top getirecek güçlü bir oyuncu. Bir tarafta da Juventuslu Kenan Yıldız var. Ama orta boş.

Trabzonsporlu Enis Destan çok formda. Son maçta ligde 3 golü var. Ümit Milli takımda ise galibiyet golünün sahibi. Enis Destan hem de Ahmetcan Kaplan A Milli kadroya alınmalı ve mutlaka Almanya’ya getirilmeliler.

ÖNCELİK SAĞLIKLI KADRO

Trabzonspor takımının çok da zamanı yok. Başkan Ertuğrul Doğan ve teknik patron Abdullah Avcı elini çabuk tutmalılar. Öncelikle Trabzonspor elindeki oyuncuları çıkarmak durumunda. Sonra da belirlenen mevkilere takviye yapılmalı.

Trabzonspor stoper arıyor. Trabzonspor’un önceliği stoper değil. Trabzonspor’un önceliği orta saha. Bir sezon boyunca orta sahadan gelen geçti. Hala Abdullah Avcı, Berat’ı almanın peşinde!

Bir kez daha yazıyorum, Trabzonspor’a çok güçlü iki orta saha lazım. Birisi 6 numara, birisi 8 numara. Birisi Atiba gibi olsun birisi de Ünal Karaman gibi delip giden güçlü biri olsun. Hatayspor’lu Dele Başiru böyle bir oyuncu.

Öncelik kadro temizliği ve orta saha transferi. Orta saha olmayınca takımın hücumu da olmuyor, savunması da.

BÜYÜK TAKIM BÜYÜK FUTBOLCULARLA OLUNUR

Real Madrid, Bayern Münih ve Barcelona. Dünyanın ilk 3’teki takımları. Bu takımları büyük yapan her yıl gerçekleştirdikleri transferler. Brezilya’dan veya Avrupa’nın bir alt kategorideki takımlarında sıyrılan gençleri ve dinamik oyuncuları kadrolarına katıyorlar. İşte Mbappe. PSG’den ayrıldı ve milyon dolarlara Real Madrid’e gitti. Madrid Şampiyonlar ligi kupasını defalarca kaldırdı. Bu yıl da aynı başarıyı gösterdi, karşılığında da Dünyanın şu andaki en iyi futbolcusunu kadrosuna kattı. Büyük takım büyük futbolcularla olunuyor.

KAPTAN ABİYE VEDA

Çebi ailesinde hatırlanan birinci kuşak isimler kimdir dendiğinde Yılmaz Çebi ilk sırada sayılır. İkinci sırada ise Saffet Çebi ve ardından da Yaşar Kaptan Çebi gelir.

Yaşar Kaptan Çebi’nin bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Karabük’te bir ayağı da Tekirdağ’da idi. Tekirdağ’da çok sevildi. Tekirdağ limanını işletti. Türkiye’nin önemli Demir Çelik üreticilerinden olan Yaşar Kaptan Çebi yaşamı sürecinde Trabzon’u ve Trabzonspor’u hiç unutmadı. Beşiktaş taraftarının Ahmet Nur Çebi’yi ‘Senin tersanende Trabzonspor bayrağı asılıyor’ diye eleştirmesine kadar Çamburnu’nda Bordo-Mavi bayrak dalgalandı! Aslında Ahmet Nur Çebi’de iyi bir Trabzonludur. 7 yaşına kadar Çömlekçi’de kalmış bir başkan. Yaşar Kaptan Çebi son yolculuğuna uğurlandı. Allah rahmet etsin. Cenaze merasiminde tabutuna Türk bayrağı ve Beşiktaş bayrağı konuldu. Bir eksik kaldı Trabzonspor bayrağı. Çünkü o öyle böyle değil, Trabzonspor’un kuruluşundan beri önemli bir Trabzonsporlu idi.

PES ETMEK YOK

Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Genel Başkanı Şerif Kunt ile yönetimi Meclis’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kunt ziyarete ilişkin şunları söyledi: “Başkan vekilimiz Galip Keleş, Federasyon Yönetim kurulu üyemiz Ayhan Sürmen, Trabzon Amatör Futbolcular Derneği üyemiz Halit Suiçmez ile birlikte Trabzon Milletvekili TBMM Divan kâtip üyesi Sibel Suiçmez’i makamında ziyaret ederek teşkilatımız ilgili istişarelerde bulunduk. TBMM’ye yapılan ziyarette Trabzon Amatör Futbolcular Derneği Üyemiz ve Trabzon milletvekilimiz Yavuz Aydın’ı makamında ziyaret ederek teşkilatımız ile ilgili beklentileri aktardık.”

BİRAZ DA NOSTALJİ

Bu da efsane bir kadro. Yıl 1983. Trabzon Amatör takımı. Antrenör Ömer Uzun.  Prof. Dr. Ahmet Ulusoy Santrafor ve Kaptan. Savunmada İbrahim var. Orta sahada Büyük Hamdi,  Çömlekçili Vedat ve Arafilboylu Levent var. Hücumda Prof. Dr. Ergun Demirsoy’u görüyoruz. Sol açıkta Gürbulak’tan transfer edilen Mustafa.