Takip ettiğimiz kadarı ile yeni sezon için Trabzonspor onlarca oyuncu ile görüşerek, aralarından en iyisini seçip başarılı olabilecek bir kadro kurmanın hesabını yapıyor. Hiç umudum yok ama inşallah Trabzonspor başarılı olur, herkes gibi bunu bende çok istiyorum.

Adı geçen oyuncuların geçmiş kariyerleri çok iyi, ama bu saatten sonra Trabzonspor’da başarılı olabilirlermi işte orası muamma. Çünkü yıllarca denenmiş ama verim alınamamış transfer politikasını ısrarla sürdürmek çok akıllıca görünmüyor. Kariyerli oyuncular yerine daha önce denenmiş ve başarılı sağlanmış Şota gibi Yattara gibi Wakaeme gibi isimsiz oyuncuları bulup getirmek bana daha doğru gibi geliyor. Ayrıca Trabzonspor altyapıdan daha fazla oyuncu çıkarmalı ve takıma kazandırmalı. Sayın Avcı’nın burada olduğu süre içinde alttan çıkardığı bir tane oyuncu gösterebilir misiniz.

Trabzonspor başarılı olmak istiyorsa, oyuncu transferinden önce, oyun mantalitesini değiştirmek zorundadır. Bugün Ronaldo’yu ve Messi’yi bu takıma kazandırsanız bile, mevcut oyun anlayışı içinde kaybolur giderler. Sayın Avcı’nın oyun anlayışının işe yaramadığını çalıştığı dönem içinde herkesin görmüş olduğunun düşünüyorum. Ne yaparsanız yapın, kimi alırsanız alın sezon sonunda mevcut anlayış yine iflas edecektir. Çünkü üçüncülüğü başarı kabul eden birinin bu takımı yönetmesi bana çok enteresan geliyor.

Bu takımın içinden çıkmış, Fatih Tekke, Hami Mandıralı gibi efsane oyucular Sayın Avcı kadar bu takımı yönetmeyi haketmiyormu. Bu camiaya  cesur, modern oyun anlayışını sahaya yansıtacak hocalar lazım.

Şimdiden söylüyorum, herkes sezon boyunca maç anında eziyet çekmeye hazırlıklı olsun. “Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz” Çok güzel bir atasözüdür….