Fetullahçı Terör Örgütü'nün mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

'FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma' suçundan yürütülmekte olan soruşturmada örgütün mahrem yapılanma içerisinde olan "yargı organlarına" kendi örgüt üyelerini yerleştirebilmek amacıyla ders çalıştırma evleri adı altında Ankara ve İstanbul illerinde "hücresel hakim ve savcı çalışma evleri" oluşturdukları, bu evlere şüphelilerin yerleştirildiği tespit edildi.

Bahsi geçen evlere yerleştirilen 126 şüpheli hakkında evlerde kaldıklarına dair itirafçı beyanlarının veya ünite imamlarının ByLock içeriklerinde isimlerinin mevcut olduğu, sınav tarihlerinde kullanmış oldukları GSM hatları üzerinden alınan HTS (Baz) Kayıtları incelendiğinde, İstanbul ve Ankara illerinde bulunan örgüt evlerinde mahrem örgüt abileri ve aynı dosya şüphelileri ile birlikte Ortak Baz bilgisi verdikleri belirlendi.

SABİT HATLARDAN AİLELERİ TARAFINDAN...

GSM hatları üzerinden eve çağırılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda hedef şahısların ankesörlü telefonlar üzerinden sorumlu örgüt mensupları tarafından arandıkları, bu yönde dosya şüphelileri ile ardışık aramalarının olduğu tespit edildi. Örgüt tarafından bahse konu evlere sabit telefon hat kurdurulduğu bu hatların sadece dışarıdan gelen aramalara açık olduğu, bu doğrultuda şüphelilerin ailelerinin bu hatlar üzerinden şüphelileri arayıp aramadıkları üzerinden yapılan çalışmalarda ise şüpheli şahısların birçoğunun bu sabit hatlardan aileleri tarafından arandığı belirlendi.

Sınavı kazanan hakim savcı aday adaylarının mülakat evleri adı verilen evlere yönlendirildikleri ve devamında da mesleğe örgüt tarafından sızdırılmaya çalışıldıkları, sınavı veya mülakatı kazanamayan hakim savcı aday adaylarının ise bu defa örgütün avukatlık yapılanmasına devredildikleri hususları da ayrıca itirafçı beyanlarından tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden 108 tanesinin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, 8 tanesinin daha önce ihraç olan hakim-savcı adayı olduğu, 1 tanesinin daha ihraç edilen icra müdürü olduğu ve 1 tanesinin de aktif görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu belirlendi.

12 şüpheli hakkında yurtdışı çıkış kayıtlarının bulunması veya adres tespitlerinin yapılamaması sebebiyle doğrudan yakalama kararı talep edildiği, 114 şüpheli hakkında ise arama el koyma kararı talep edildiği, kararlar doğrultusunda da haklarında gözaltı talimatı verildiği saptandı.

114 ŞÜPHELİYE OPERASYON

37 farklı ilde 114 şüpheli yönünden toplamda 137 adreste bugün sabah saatleri itibariyle eşzamanlı operasyon başlatıldı. Edinilen bilgiye göre İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından operasyon tüm hızıyla devam ediyor.
Editör: TE Bilisim