Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Gençlik Buluşmaları kapsamında Akçaabat 17 Şubat Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen sohbet programında Başkan Ekim, gençlere çeşitli konularda mesajlar verdi ve öğrencilerin fikirlerini önemsediğini vurguladı.

Başkan Ekim'in öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yılını kutlayarak başladığı ifadelerinde, gençlerin ülkenin geleceğini şekillendirecek önemli bireyler olduğunu belirtti. Başkan Ekim, gençlerden milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmalarını, bilgiye önem vermelerini ve çok okumalarını istedi. Ayrıca, gençlerin kariyerlerini şekillendirmelerinin yanı sıra geldikleri yeri, ailelerini, yaşadıkları şehri, arkadaşlarını ve öğretmenlerini unutmamaları gerektiğini dile getirdi.

Gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Ekim, "Ülkemizin mimarları sizlersiniz; ülkemizin ne kadar donanımlı olursanız, o kadar kalkınmış olur. Sizler, muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak ve dünya ülkeleri arasında lider olacaksınız. Bu bilinçle, rutin belediyecilik işlerimizin yanı sıra sık sık gençlerimizle bir araya geliyor ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Sizlerden aldığımız ilhamı ve fikirleri projelerimize yansıtıyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Ekim'in konuşmasının ardından öğrenciler, istek ve taleplerini dile getirdi. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Başkan Ekim, gençlerle gerçekleştirdiği buluşmaların devam edeceğini belirtti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak