Şahin, ortak akılda buluşup araçları değişime razı olduklarını belirterek, “07.01.2018 tarihinde göreve başladığım Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetim kurulu üyeliği görevinden 05.02.2018 tarihinde istifa ettim. İstifa nedenimde seçimlerden önceki söylemlerimizin seçimden sonra eylemle yüzde yüz farklılık göstermesidir” dedi.

Üçlü Ortaklık Ve Otobüs Sistemi Dayatılıyor

Şahin, “Oda Başkanımız Ömer Hakan Usta’nın, seçimden önce ilk sloganı ‘Allah bana yalan söylemeyi nasip etmesin’ olmuştu. Sonraki süreçte ise ‘Adil adaletli hakkaniyetli bir yönetim anlayışımız olacak. Şeffaf olacağız, herkesten bütün üyelere danışarak kararlar alacağız. Gerekirse kapı kapı dolaşıp herkesin onayını alıp çoğunluk ne derse onu yapacağız’ demişti. Bir ay önce dönüşüm ile alakalı durakta yaptığımız toplantıda kendisine sorulan durakların birleşmesi sorusuna ‘Duraklar kesinlikle birleşmeyecek’ demesine rağmen gelinen süreçte Trabzon’da durakların birleştirme çabaları olduğunu görüyoruz. 70 tane üyenin gözünün içine bakarak düzenlenen toplantıda yalan söylemiştir. Biz bu dönüşümde hangi üyeye hangi sistemi sordun. Bizlerden hiç kimseye sormadan şoför esnafına üçlü ortaklık ve otobüs sistemi dayatılıyor. Duraklarda dönüşümle alakalı referandum yapıp da şoför esnafının fikrini almak çok mu zordu?” diye konuştu.

Düzen Oturduğu Zaman Sıkıntı Olmayacak

Şahin, şoför esnafını alelacele üçlü ortaklı otobüs sistemine geçişe anlam veremediğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: 

“2018 yılında göreve geldiğimiz seçimde bahsettiğimiz adalet anlayışı bu mu? Şoför esnafının problemlerini çözmek için 308 oy farkla oda başkanımızı iktidara taşıdık. Kooperatif kurması için değil. Bu kooperatifi kim kuracak. Japonya’dan, Çin’den gelen insanlar mı? Yok yine şoförler odası bünyesindekiler. Peki bu insanların sorun çözme kabiliyeti varsa üye kendilerine dört yıllığına zaten yetki verdi. Sorunlarımızı çözsünler. 

Kooperatif, şirket yada başka bir şey kurulmasına gerek yoktur. Şoförler odası çatısı altında sorunlar çözülsün. Kooperatifin kuruluş amacı tamamen oda başkanımız, “Odanın bir hükmü kalmaması, gelirinin gideri karşılamaz durumda olması, görev süremizden şimdiye kadar sıkıntı çekmemizden dolayı kooperatif işine girmemiz lazım, başka çaresi yok. Düzen oturduğu zaman sıkıntı olmayacak” demiştir. İşin gerçek sahipleri müzakere yapacak. Bin 100 insana ulaşmak zor değil. 

Belediye başkanımız da 17+1 otobüs sisteminden vazgeçti. Şu anki sistem 12+1 olarak devam eder. Bundan önce araçlarımız 8+1’den 9+1’e sonra da 10+1’e çıktı. O zaman koltuk artış ücreti ödemedik. 12+1 sisteminde de koltuk artış ücreti ödemek istemiyoruz. Ortak akılda buluştuğumuz zaman araçlarımızı değişime hazırız. ”
Editör: TE Bilisim