Konuşmasına, öncelikle sizlerin ve çok kıymetli ailelerinizin Mübarek Ramazan Bayramınızı en samimi duygularımla kutluyorum diyerek başlayan Pakdemirli; Salgının gölgesinde geçirmiş olduğumuz Ramazan Bayramının tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum dedi. Bakan Pakdemirli, 2020 yılında tarım sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti; 

"2020'de yüzde 4,8 büyüyen tarım, son 3 yıldaki en yüksek büyüme rakamına ulaştı. Tarımsal hasılamız bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 333,3 Milyar Liraya yükseldi ve Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Ayrıca, tarımsal hasılada Avrupa'daki liderliğimiz de devam ediyor. Yine Tarım ve gıda ürünleri ihracatımız, 2020'de, bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla, 20,7 Milyar dolara ulaştı. Dış ticaret fazlası ise yüzde 9 artışla, 5,5 Milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu verileri; hem çiftçimize hem de bizlere moral vermesi ve yapılan işin değerini göstermesi açısından son derece önemli buluyorum" dedi.

" 600 BARAJ HİZMETE ALDIK"

Geçen yıl pandemi, meteorolojik kuraklık ve küresel ısınmanın etkilerine rağmen 126 milyon tonu aşan bitkisel üretim miktarıyla Cumhuriyet tarihi rekoru kırdıklarının altını çizen Pakdemirli, "Elbette, bitkisel üretimdeki bu gelişmenin arkasında, sulama alanında yaptığımız muazzam yatırımların büyük katkısı var. Anadolu'nun bereketli topraklarını, suyun gücüyle buluşturmak için son 19 yılda, 276 Milyar Liralık yatırımla, 600 barajı inşa ederek hizmete aldık. 2021 yılını ise su ve sulamada hamle yılı olarak belirledik. İnşallah bu yıl; 18 baraj, 72 gölet ve bent daha inşa edeceğiz. Yeraltı barajları konusunda da çalışmalarımızı hızlandırdık. Şu anda 26 yeraltı barajını tamamladık. Yılsonunda, bu sayıyı 50'ye çıkarmış olacağız. 2023 yılına kadar da, toplam 150 yeraltı barajını tamamlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim