Geride kalan haftalarda iyi takımlara karşı ikinci yarılarda teslim olan, dağınık bir Trabzonspor izlemiştik. Bunun tek nedeni kadro kalitesi değildi. Saha ve kulübe arasında birbirine inanmayanlar vardı.

En önemli sorun buydu. Beden dillerine yansıyan bu durumu Nwakaeme diline de yansıtmıştı.

Yöneticilerin bu sorunu taraftardan, gazeteciden daha önce görmesi çözüm üretmesi gerekirdi.

Newton 3 milyon 300 bin TL tazminat ödenerek gönderildi. Newton tercihinden başlayan hatalar zinciri, hatalarla devam etti.
Geçiş sürecinde takımı İhsan Derelioğlu çalıştırdı. Alanya maçında takımın başındaydı. Herkese mesaj veren kararlara imza attı. Sol bekte Marlon’u kesti yerine sağ bek Kamil Ahmet’i oynattı. Orta sahada Baker’i kesti yerine sağ bek Pereira’yı oynattı. Afobe’yi yanında oturtup Djaniny’i oynattı. Bu kararlar karakterli futbolcuya verilecek en büyük cezadır.

Maç içinde gidişata göre fena hamleler yapmazken takım tam saha presle oynadı.

Flavio-Parmak’lı orta saha oyundan hiç düşmedi temaslı oynadı. Alanya’nın orta sahadan başlayan zengin hücum oyunu durduruldu. Kompakt futbol oynandı. İhsan hoca, transferleri yapanlarla birlikte, Marlon, Baker ve Afobe’ye oynadıkları vasatın altında futbola karşılık bir mesaj da yollamış oldu; “Böyle transferler olmaz, böyle futbol oynanmaz” dedi.

Djaniny’nin kaçırdığı goller maçın kader anlarıydı. Maç öncesinde Alanya 4-5 atar söylemleri varken maç sonunda Trabzon kaçırdığı galibiyete yandı.

Djaniny, Afobe’ye göre gole daha yakın olduğunu gösterdi. Defans arkasına atılan toplara gidiyor. Kenardan içeri gelebiliyor. Pozisyona giriyor. Bu gelecek haftalar adına umut veriyor. Afobe önüne atılan toplara gidemiyor. Djaniny’nin girdiği pozisyonlara Afobe giremezdi. Çok koşuyor, çabuk gibi görünüyor ancak top taşırken inanılmaz ağır kalıyor. Koordinasyonuçok zayıf. Pas oyununda hiç yok. Afobe hayal kırıklığı.
Yusuf Sarı sağ kenarda ona haftalardır şans vermeyenlerin suçluluk duygusunu arttıran performans gösterdi. Diri öne oynuyor, cesaretli, içeri kat edip şut atıyor. Asist yapma özelliği oldukça iyi. Şans verilmemesi haksızlıktı.

Abdullah Avcı’yla birlikte takım olgusu en önemli kazanım olur. Ancak bireysel olarak birçok oyuncunun performansında yüksek artışlar olacağını hep birlikte göreceğiz. Abdülkadir Ömür’ü ön bölgede serbest oynatır.

Sürekli geri dönüp enerjisinin yüzde 70’ni geride kullanmasını yasaklar. Zaten fiziksel olarak yetersiz. Özgür bırakır, onun üzerine oyunu çeşitlendirir ve yüksek verim alabilir. Nwakaeme, Djaniny, Ekuban, Abdülkadir Ömür, Yusuf Sarı’dan durdurulması zor bir hücum hattı çıkarabilir.

Hüseyin Çimşir ve Newton tercihlerinden sonra Abdullah Avcı’yı tartışmak futbola ihanet, Avcı’ya en büyük hakaret olur. Devre arasına kadar istikrarsız sonuçlar alsa dahi kredisi olmalı. Takımın hızla üst sıralara doğru çıkışa geçeceğine inananlardanım. Takım ve tesis içinde otorite boşluğu mutlaka sağlanır. Bunların sahaya yansıması olumlu olur.

Trabzonspor kendi menfaatleri için Abdullah Avcı’ya sabır göstermeyi bir zorunluluk olarak görmesi gerekir.