Trabzon Meydan Parkı bölgesinde vatandaşların kolaylıkla aşı olabilmesi için Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan aşı çadırı bugün kaldırılıyor. 

Aşı çadırını ziyaret eden Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, burada açıklamalarda bulundu.

Usta, “Tüm vatandaşlarımıza ciddi bir duyarlılık gösterdimeleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Yüzde 75’lere il olara ulaştık, Ortahisar’da ise geçtik. İnşallah yarın itibariyle tüm şehir olarak yüzde 75’i geçmiş olacağız. Sağlık çalışanlarımız özveri ile hizmet verdi. Böyle devam ediyordu ama hava koşulları çekilmez duruma geldiği için bu noktada faaliyetimizi durdurmuş oluyoruz. Tüm tesislerimizde aşı faaliyetleri devam ediyor. İnşallah tüm fertlerimiz hastalıktan kendilerini koruyana kadar faaliyetler devam edecek” dedi.

Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenmesi halinde oluşabilecek kalabalıkla ilgili de konuşan Hakan Usta, “Toplu oturulan her yerde insanların maske ve mesafe koşullarını istiyoruz. Bu maç ve diğer ortamlar için de geçerli. Aşılı olanları maçlara aldığımız için, özellikle futbol müsabakaları için söylüyorum. Taraftar kapasitesi yüzde 50’den yüzde 75’lere çıkarılabilir diye öneride bulundu. Aşının teşviki açısından da ses getirir anlamında yaklaşım ortaya koydum. Bakanlığımızın değerlendirmesine bunu sunduk. Maçlar daha fazla aşılanan kişilerin gitmesi, oradaki kurallara uymak koşuluyla güzel maçlar izleyebiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu. (61saat)

Editör: TE Bilisim