Bordo ve Mavi çok asil bir renk. Türkiye’de her taraftarı etkileyen tonlar. Eyüp Yusuf’tan başlayayım. Dedi ya ‘o bayrağı köprüye asın’ diye. Asılacak.

İstanbul’un göbeğine Bordo-Mavi bayrağı Of-Hayrat Derneği asarak başlattı yürüyüşü. Devam edecek.

Şu anda Türkiye’nin dört bir yanında siparişler veriliyor. Antalya’da, Edirne’de, Mardin’de, Artvin’de, her yerde.

Sevgili Okurlar, Öyle, Hıncal Uluç’un dediği gibi değil o işler. Trabzonspor efsane kadrosu ile kazandığı 5 şampiyonluk, 1984’teki altıncı şampiyonluğu, 2011’deki 7 şampiyonluğu ve 2020’deki 8.şampiyonluğundan sonra 9.şampiyonluk için büyük avantaj yakaladı.

En yakın rakibi ile 17 puan fark var. Şampiyon olduk mu, olmadık. Ama her yanı şampiyon gibi süslendi.

2020 yılında Bayraklar asılmış ve 8.şampiyonluk öyle böyle elimizden alınmıştı.

Bu kez öyle değil.

Yazıdaki afişlere ve ablamızın kıyfetlerine bakın. Muhteşem.

Usta çeyizin astığı dev bayrakta yazanlara bakın.

Bakın, en büyük sevdası Trabzonspor olduğunu söyleyenlerin eşlerine nişanlılarına gönderme yapmasına bakın.

‘Dünyada hangi takımlısın’ diye sorulmayan tek yerdir Trabzon.

Trabzon Büşükşehir Belediyesi’nin ‘o sene bu sene’ pankartı.

Ortahisar Belediyesi’nin ‘Eze eze çıktık düze şampiyonluk yakışır bize’ sloganları ile kaleye astıkları bayraklar.

İlçelere bakın.

Böyle bir sevda yok.

Trabzon’u inatçı yapan, azimli yapan, başarılı yapan da bu sevda ve mücadele azmidir.

Buradan dönmek yok.

EGEMEN’E GÜVENİYORUM!

Futbolda Lig tarihinin derinliklerine gittiğinizde Stoper ve Libero olarak Necati-Kadir’i sayabiliriz. Sonraki yıllarda Hog ve Uche ikilisi geldi. Ardından Papescu-Bülent Korkmaz’ı gördük. Trabzonspor’da 2010-2011 sezonunda Egemen Korkmaz-Giray Kaçar ikilisini unutmayalım. Bu yıl da Edgar ile birlikte Hugo, Türkiye ligine damga vurdular. Ancak talihsizlikleri de onlar yaşadılar. Edgar ilk yarıda sakatlandı sezonu kapadı. Vitor Hugo’nun kupa maçında ayağında çatlak oluştu ve 8 maç yok. Son Başakşehir maçına belki deniyor. Trabzonspor’un orta göbekte Denswil, Ahmet Can, Taha ve Hüseyin Türkmen kaldı.  Fenerbahçe maçında kimin oynayacağına Avcı’nın yardımcısı Egemen Kokmaz karar verecek diyor ve Egemen’e güveniyoruz.

KASKETLİLER GÜNÜ

Abdullah Avcı. Trabzon’a gelmeden önce Trabzonspor’u aylarca çalışmış, insanını değerlerini bulmuş çıkarmış. Maç öncesi maçtan sonra neler konuşacağını analiz etmiş. Kupa maçı sonrası karlı bir havada taktığı kasketi ile de milyonların sesi soluğu olmuş. Trabzonspor yönetimini tebrik etmek lazım. Avcı’yı getirdiler, sahip çıktılar, istediği oyuncuları aldılar. Ve her yıl yılın 61 gününü de Kasketliler günü ilan etiler.

ŞAMPİYONLUK SAATİ DÖNÜYOR

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu. Koyu bir Beşiktaşlıdır. Oğlu rahmetli Mert ise fanatik Trabzonsporlu idi. Sait hoca Mert’i kaybettikten sonra onun sevdasına Trabzonspor’a çok daha yakın. İşte Şampiyonluk yolunda kum saatinin döndüğünü karikatürize etmiş. Çok yakın diyor. Faroz damadı olan Sait hoca şampiyonluk kutlamalarına gelecek. Mert yok ama babası o ana tanıklık edecek.

TEK HEDEFLERİ KALDI

Fenerbahçe ligde 20 puan geride kaldı. Kupadan da elendi. Şimdi Ali Koç’un devam edebilmesi için ellerinde tek hedef kaldı, o da Trabzonspor’u yenmek. Fenerbahçe çok da riskli bir karar aldı. Trabzonspor maçında bilet fiyatlarını indirdiler. Amaç 50 bin taraftarla Trabzonspor’u Kadıköy’de yenmek. Bunun için Sosa, Mesut Özil ve İrfan Can’dan medet umuyorlar. Onları hazırlıyorlar. Ama bunun riski de var! Trabzonspor her maçta en az iki gol atıyor. Trabzonspor kazanırsa taraftar Kadıköy’ü Koç’un başına yıkar.

WHATSAPP’A DÜŞEN NOTLAR

Cevat Ocak, Trabzonspor’da olup bitenleri gazeteci ve antrenör olarak yaşamış, 2010-2011 şampiyonluğunun fitilini Sadri Şener’in başkan adaylığına desteğiyle ateşlemişti. Cevat Ocak süreç içinde yakın dostlarından oluşan whatsapp grubu kurdu. Bu grupta birbirinden değerli iş insanları ve mühendisler var. Trabzonspor maçları başlayınca sevgili Cevat’ın tahminleri ve eleştirileri gelirdi. Hiç kimse onun kalbini kıracak bir yorum yapmazdı. Ondan sonra mı? Geçen hafta Kayserispor maçı, grupta yazışmalar başladı. Bir gol, ikinci golden sonra sevgili Aziz Bahadır’ın ‘kötü futbola tepki’ emojeleri düştü, ‘ne oluyoruz’ deyince telefonla kendisini aradım. Sanki golleri Aziz’in yüzünden yemişiz gibi eleştirdim, sonra da döndüm özür diledim. Birkaç gün önce de Aziz bizi anılara götürdü. Tamer Küçük’ün çizgileri ile Cevat Ocak’ın bu resmini paylaştı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı iken vefat eden her gazetecimizi anıyorduk. Bazı arkadaşlar bu kadar anma mı olur deyince, Genel kurul kararıyla tüm anmaları 10 Ocak tarihine topladık. Pandemi nedeniyle o da yapılmalı.. Unutuyor bu insanlar Cevatım, unutuyor. Mekanın cennet olsun.

BİRAZ DA NOTALJİ EFSANEYE VEDA

Adına sloganlar yazılan, Rize'de futbola başlayan, Sarıyer'de kendisini gösteren, Beşiktaş'ta büyüyen, Fenerbahçe'de devleşen, bir dönem doğan erkek çocuklara adı verilen Prososyonel Rizespor Futbol Takımının İlk Teknik Direktörü Şenol Birol vefat etti ve Rize’den uğrulandı. Mekanı cennet olsun.