Süper Lig’de iç saha maçlarında en başarılı takımlardan biri olan Çaykur Rizespor, dün evinde başkent temsilcisi Ankaragücü’nü konuk etti. Yeşil-Mavililer, taraftarının da desteğini alarak maça iyi başladı.

Oyunu kendi yarı alanında topun arkasında kalarak oynayarak gözükmesine rağmen topu önüne alarak rakip kaleye giderek çok tehlikeli ataklar oluşturdu. Zeqiri’nin ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golünün ardından Gaich kafayla iyi bir kafayla kalecinin uzanamayacağı yere topu göndererek takımını öne geçirdi. Bu gol Rizespor’a hem moral hem de özgüven kazandırdı. Kanatlardan ve ortadan etkili ataklarını sürdürdü. Kazanılan bir serbest atışta takımın adeta doktoru olan Shelvey, topu kale önüne gönderdi. Orada iyi pozisyon alan İbrahim Olawoyin, topu filelere göndererek skoru 2-0’a getirdi. Rizespor maçın ilk yarısında topu da oyunu da iyi kontrol ederek soyunma odasına iki farklı galibiyetle gitti. Maçın ikinci yarısında ise roller biraz değişti. 2-0’ın vermiş olduğu rahatlıkla oynayan Rizespor, oyunu kendi yarı alanında kabul ederek oynadı. Alan savunması yaptı. Kontra ataklarda rakip kaleye gitmeye çalıştı ancak bunda da biraz güçlük çekti.

Konuk takım üst üste geliştirdiği ataklarda kaleye gönderdiği bir şutta Rizespor kalecisi Gökhan, topu elinde sektirince Ankaragücü’nün golü de gelmiş oldu. Gökhan daha sonra sakatlanarak yerini de Tarık’a bıraktı. Skor 2-1’e geldikten sonra teknik direktör İlhan Palut da değişikliklerle oyuna müdahale etti. Orta sahaya Muammer ve Gustavo’yu aldı. Ankaragücü bütün hatlarıyla gol için saldırırken Rizespor ise cansiperane kalesini korudu. Gökhan’ın yerini kaleyi devralan Tarık da iyi kurtarışlar yaptı. Sahanın içerisinde futbolcular arasında tartışmalar da yaşandı. Maçın hakemi Turgut Doman ise çok acemi bir yönetim gösterdi. Takdir haklarını konuk takım için kullandı. Çok yanlış düdükler de çaldı. Ama Rizespor ikinci yarıda bir türlü oyuna istediği akımı koyamadı. Bu kadar kendi yarı alanın içerisinde bu kadar gömülü oynarsan ve rakibe de bu kadar çok pozisyon verirsen olacağı budur. Ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan maçı Rizespor beraberliği uzatma dakikalarında kazanmıştı. Dün de Ankaragücü uzatmanın son bölümünde kornerden attığı golle skoru 2-2’ye getirdi. Bu maçın yıldızı da maçın hakemidir. Böyle acemi hakemlerle Süper Lig’de maç yönetilmez. Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu’nu kırmızı ile atması gerekirken onu bile görmezden geldi. Maçın hakemi Ankaragücülü oyuncuların yapmış olduğu çirkinliklere de göz yumdu. Maçı berabere bitirmek için elinden geleni yaptı.