Trabzonspor’umuzun Onursal Başkanı, eski Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz’ı yad ederek yazıma başlamak istiyorum. Spor Bakanlığı yaptığı dönemde Türk futbolunun özerk bir yapıya kavuşmasında büyük emeği olan, Trabzonspor ile Şampiyonluk yaşamış, birçok kupa kaldırmış, Trabzonspor’u layıkıyla temsil etmiş bir büyüğümüzü toprağa verdik.

Artılarıyla, eksileriyle önemli bir rol modeldi Mehmet Ali bey. İnsan ölür kalır eseri veciz sözünden hareketle Trabzonspor’a kazandırdığı idman tesisi bile tek başına övgüye değer diye düşünüyorum. 

Toprağı incitmesin, ruhu şad olsun!

Önceki gün oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasında Fenerbahçe taraftarlarının saygı duruşu esnasında sergiledikleri çirkinliği de kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Gelelim gecenin maçına;

Düşme korkusunu derinden hisseden Gaziantep Futbol Kulübü ile seyircisiz bir müsabakada karşı karşıya geldik.

Selçuk İnan’ın öğrencileri Trabzonspor’u iyi çalışmış. Hatta çalışmış demek az olur ezberlemiş demek daha doğru olur. Top rakipteyken oyunu kendi birinci bölgesinde kabul eden Gaziantep FK. oyuncuları mesafeyi iyice daraltarak Trabzonspor’un skor üretmesine mani oldu, kaptıkları toplarda Trabzonspor’un geride bıraktıkları geniş alanda tabiri caizse güle oynaya istediklerini yaptılar.

Özellikle genç Arif Boşluk’un kanadından ciddi pozisyonlara girdi misafir takım. İlk yarım saatte 2 gol buldular, bir topta direkten döndü.

Trabzonspor zaman zaman pozisyona girse de ilk yarıda gerçek bir reaksiyon verdiğini söylemek imkansız.

Abdullah Avcı ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. İlk yarının aksayan isimleri Berat ile Fountas’ı dışarı alıp Umut Güneş ile Trezeguet’yi oyuna dahil etti.

5 dakika dolmadan golü de buldu Trabzonspor. Dakika 61’i gösterirken yine klas bir dokunuşa imza atan Onuachu’nun topunu uzak köşeden çıkaran Antep kalecisi hezimeti sadece geciktirdi.

Onuachu sahne almıştı bir kere. Basket tabiriyle sıcak el. Hattrick ile maçı tamamladı. Skorun 4-2’ye gelmesi ile Abdullah hoca günün yıldızını dışarı alarak tabiri caizse takımı rölantiye aldı.

Güzel bir galibiyet, önemli bir üç puan. Tebrikler çocuklar,